Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

transparentnost

transparentnost prema wikipediji znači sljedeće: 'transparentnost je izraz koji u društvenom, odnosno političkom kontekstu označava javno djelovanje pojedinaca, društvenih skupina, organizacija, institucija i državne vlasti koje karakterizira otvorenost ili odnosno spremnost da se podaci o njemu što je moguće više učine dostupnim javnosti i na taj način odgovornim prema široj zajednici. transparentnost je ideal koji se u zapadnim društvima nastoji ostvariti kroz javni pristup informacijama kojima raspolažu vlada ili institucije od javnog značaja, odnosno kroz javne rasprave o budžetu i financiranju takvih entiteta. smatra se da transparentnost, ako se nastoji dosljedno primijeniti, predstavlja jedno od najboljih sredstava za prevenciju korupcije i raznih drugih oblika zlouporabe.' međutim, riječ transparentan ima i drugo značenje od lat. transparens „proziran“, trans „kroz“ i parere „se pokazati". znači da kad neko kaže da je transparentan to u stvari znači da nema što kriti, nešto slično andersenovoj bajci o carevom novom ruhu. no kako nam je poznato caru su se zbog njegovog ogromnog ega na kraju svi smijali. što u relaciji sa današnjim političarima nikako nije slučaj, ako se itko smije na njihove 'transparentne' izjave to su oni sami, jer tko je još lud da vjeruje kako je istina to što govore.

i tako dolazimo do rubrike trač. ako želite da trač bude vjerodostojan on mora biti transparentan jer će na taj način privući sve one koji u njega žele povjerovati. evo npr. čuo sam iz pouzdanih izvora, koji su poznati uredništvu, da je kolega bloger freš na njihovom platnom spisku kako bi svojim provokativnim temama održao aktualnim ovaj blog servis i time spriječio njegovo gašenje. ili jedan friški. rekao mi je jedan bloger koji je pak informaciju dobio od blogerice koja je u bliskom kontaktu sa blogericom čarapica kako je čarapica članica udruge koja želi potaknuti veću konzumaciju svježeg voća i povrća iz uvoza kako trgovački lanci ne bi gubili na dobiti zbog prekomjernog kvarenja robe. onda opet ona velika ve šta u zadnje vrime priča viceve o muji i hasi pa je zbog toga dobila i nadimak vicka je samo jedna mučka provokatorica bosanskih obavještajnih službi koje na taj način žele opipat bilo naroda da vide jesu li neki čimbenici u regionu. o gurmi da niti ne govorim, radi one kolače leva leva, samo kako bi farmaceutske firme mogle prodavati sve više inzulina pa vi sami izvedite zaključak. anči kao infiltrirani element služi kao paravan frešu pa ispada da se oni nešto ka svađaju oko antifašista a u stvari rade na proviziju. itd. itd. da više ne nabrajam.

i zato kolegice blogerice i kolege blogeri dignimo svoj glas protiv transparentnih tračeva na blogu, dosta je bilo više njihovih transparentnih obmana, recite NE drogi sa monitora i pametnih mobitela, ako nekoga olajavate činite to konspirativno i u povjerljivom okruženju, svi zajedno moramo raditi na tome da nakane mračnih sila ovog blog servisa postanu prozirne i vidljive svima a ne samo nekima!
uz pjesmu ide i drugarski pozdrav 'drž me čvrsto i dobro mi stoj'.

Post je objavljen 08.12.2018. u 17:52 sati.