Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ŠKOLSKI MEDNI DAN


POVEĆATI KNZUMACIJU MEDA U PREHRANI DJECE

Na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara - 7. prosinca 2018. godine. u cijeloj Hrvatskoj obilježit će se školski medni dan. Učenicima prvih razreda osnovnih škola podijelit će se paketići s Medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med volumena 370 mL (450 g meda), te edukativne slikovnice i letak.
Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka ima za cilj povećanje konzumacije meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost Hrvatske. Ministar poljoprivrede i podpredsjednik VladeTomislav Tolušić pridružit će se svečanosti obilježavanja Školskog mednog dana u osnovnoj školi Kajzerica već na prvom školskom satu od 8,15 ujutro.
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je u Županji 29. studenog u Kući meda napunio prvu nacionalnu staklenku za med. Pravo na korištenje nacionalne staklenke imaju hrvatski pčelari, primarni proizvođači pčelinjih proizvoda koji nacionalnu staklenku mogu puniti isključivo Medom s hrvatskih pčelinjaka. Svaka staklenka označena je naljepnicom Med hrvatskih pčelinjaka, tako da će na svakoj staklenci biti i jedinstveni broj putem kojeg svatko može provjeriti koji je pčelar proizveo med. Kontrolu korisnika Nacionalne staklenke za med radi Hrvatski pčelarski savez i nadležne inspekcijske službe.





Post je objavljen 07.12.2018. u 03:51 sati.