Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Razjašnjeni misterij darovatelja

Dok si klinac, muljaju te al skroz.

Ak hoćeš dar od svetog Nikole, glancaj čizmu i meći u prozor, pa ak si bio dobar ujutro osvanu u čizmi i na čizmi zlatna šiba, malo slatkiša i koja narandža. Ak nisi bio dobar ( ko recimo ja ) onda te u čizmi dočeka ogranak od šljive i ipak slatkiši, uz obligatno predavanje pod nazivom "Kako Sveti Nikola dariva dobru djecu koja su sama oprala čizmu". Ko prvo, sumnjam da je sveti Nikola ikad skužio da je tata opro moju čizmu i stavljo je u prozor, a ko drugo – ko da me bilo briga za zlatnu šibu, više me svrbilo kolko komada Životinjskog carstva ima u čizmi i jel se sjetio i cveba u čokoladi, to sam jela na vagone.
Djed Mraz je posebna priča. Moja mama je na ormaru u sobi držala servise čaša u kutijama, pa je među njih ugurala poklon za pod bor, tvrdo ukoričene četri knjige "Čudesni svjetovi Walta Disneya" u tamnocrvenoj kutiji. Mama popodne radila, tata i ja gledali teve, i ja snimim tu kutiju. Navalim na njega:
- Daj mi, skini mi, ne volim te uopće ak mi ne daš, ti vaki ti naki.
On jadan mislio da su unutra najnovije čaše, skine kutiju, i trenutno mu se smrači kad je vidio šta je unutra.
- Šta je to? – pitam ja.
Kaže on:
- Ne znam i ne želim znat, pregledaj ih i spremam gore i mami ni riječi da si rovala po tome. Jel jasno?
Neg šta neg je jasno. Savršeno jasno.
Prelistala ja knjige, dopalo se to meni, al ne smijem opet tražit dok mama ne ode u školu. Čim ode, ja udri gnjavi ubogog taju. Daj mi, skini mi. I tako danima.
Na Božićno jutro ( sneno i tmurno ) dolamazdram ja jurišno pod bor da vidim šta je Djed Mraz ostavio za mene, kad ono...tamnocrvena kutija s ormara. Uzmem ja kutiju, onak pa malo i sumnjičavo. Kaže mama:
- Ajde vidi šta si dobila.
Ja vrlo nepromišljeno kažem:
- Pa ja to listam već danima, jedino ne znam jel to Djed Mraz donio ranije na vaš ormar il ko je to kupio? I jel to znači da Djed Mraz al baš ne postoji?

Tata je imo vrlo kratak komentar :
- Mogla si kutiju stavit u hodnik, da se bolje vidi.
Mami je ostavio da mi pojasni misterij dedeka u crvenom kaputu, a ujedno i misterij Krampusa koji al svake godine, samo tri tjedna ranije, u moju čizmu nabije ogranak velik ko pol sobe.



( fotka by news usc,edu, tak barem piše )


Post je objavljen 03.12.2018. u 17:28 sati.