Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/herctennis

Marketing

2018: (35+) vs (-35) 5/4

Proteklog weekend-a, točnije u subotu, 24.11, odigran je još jedan revijalni susret između ekipa (35+) i (-35). Susret se igrao u Mostaru na terenima TC Mostar s početkom u 10 h. Zbog kišnih uvjeta i mokrih terena mečevi su odigrani u balonima, sem jednog. Susret su u 10 (h) pojedinačnim mečevima otvorili su druga i četvrta ˝ploča˝ po ekipi: Boris Skoko (ŠB) vs Ivan Čolak alias Čoke (ŠB), te Ivan Iličić alias Slatki (ČI) vs Tomi Mikulić (GR). Skoko je u prvom lokalnom derbiju dana nadjačao Čoketa 6/3,6/0 (iako je Čoke na momente pokazao dobru igru, te čak zaprijetio u prvom setu), dok je u drugom pojedinačnom meču Tomi svladao Slatkog 6/3,6/2 (Slatki propustio neke prilike sredinom prvog seta). Nakon prve serije mečeva, rezultat 1-1, očekivana podjela bodova.
Drugi krug single mečeva su igrali šesta i prva ploča po ekipama: Dubravko Šimunović alias Dubi (MO) vs Deni Vlaho (MO) te Igor Musa (MO) vs Boris Medak (MO). U drugoj seriji mečeva igrala su se dva lokalna derbija u kojima su slavili ˝stariji˝. Musa je dobio prvi set sa 6/4 i imao kontrolu rezultata i u drugom, pa se očekivala pobjeda u dva seta, Međutim, jok... Medak se vraća i osvaja drugi set u tie-breaku, poravnaje na one-set-all, uzbuđenje na vrhuncu...Međutim, u trećem tie-break setu Igor (gle čuda) uspijeva potvrditi pobjedu sa 10/7. Nešto lakše, mada u stvarnosti nije bilo, Dubi je svladao Denija, koji je u drugom setu pokazao da ˝ima˝ recept za Dubijevu taktiku, te u rastrganoj završnici dogurao i do tie-breaka. Međutim falilo je koncentracije da preokrene, pa je Dubi slavio sa konačnih 6/3,7/6. Time je ukupna prednost prešla na stranu (35+) od 3-1, što je lagano naslućivalo i konačni rasplet.
U trećoj seriji single mečeva sastale su se treće i pete ploče po ekipama: Dado Jarak (ČP) vs Ivan Musa (ŠB). Jarak je dominantnom igrom Ivana ostavio bez šansi i uzeo prvi set sa 6/1, dok je u drugom Ivan prijetio do sredine drugog seta, kad se Dado opet uspio ˝odlijepiti˝ i konačno slavio sa 6/1,6/3. U jedinom single meču koji se odigrao na vanjskom terenu, u još jednom lokalnom derbiju, Filip Šaravanja (LJU) je poražen od raspoloženog Viktora Rešetara (LJU) rezultatom 6/2,6/2 (baš ga je izrešetao). Tako je nakon single mečeva, ekipa (35+) napravila odlučujuću prednost 4/2.

Nakon sto su kapetani ekipa nominirali igrače za parove u obje ekipe, započinje odlučujući krug igre parova, u kojem je, ekipa (35+) već u prvom meču osigurala ukupnu pobjedu, pa su se dva preostala meča parova odigrala za prestiž i u atmosferi opuštenog tenisa (kakav inače treba biti). U tom prvom meču parova, par Musa/Ćavar (pojačanje iz MTK, ljubitelj igre parova, olimpijski pobjednik (u rukometu naravno)) svladao je par Medak/Vlaho 6/4,6/3 te tako osigurali ukupnu pobjedu svojoj ekipi. U drugom meču parova Čoke/Rešetar svladali su par Skoko/Šaravanja 6/1,5/7,10/5 (Čoke doživio laganu utjehu nakon poraza u single-u).
U posljednjem meču parova, sastali su se Mikulić/Musa Iv vs Jarak/Slatki. U neizvjesnom i uzbudljivom prvom setu, nakon što su Jarak/Iličićč imali i set loptu u tie-breaku, Mikulić/Musa ipak uzimaju prvi set sa 7/6. Drugi set nešto lakše ide na njihovu stranu, i sa konačnih 7/6,6/2 donose pobjedu svojoj ekipi u posljednjem meču susreta. Na kraju zaslužena pobjeda ekipe (35+) 5/4, slavlje...zajebancija...materijal za čitavu godinu...
Kuriozitet ove godine je da su odigrana čak četiri lokalna derbija. Čestitke Musi, Tomiju i Rešetaru, koji su bili najučinkovitiji za svoje ekipe (po dvije pobjede). Nakon meča druženje je nastavljeno u caffe Opera do fajronta...!?!

Post je objavljen 03.12.2018. u 07:41 sati.