Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Izlet na "Sa(n)jam knjige" u Puli 2018.



Drukčije je bio planiran tradicionalan odlazak na sajam knjiga u Pulu ove godine, no sve se poremetilo. Drugarica se razboljela, zbog prirođene lijenosti odustao bih naravno i ja, al gost je bio uz Žižeka najznačajniji filozof današnjice Sloterdijk, pa se moralo ići. Išlo se s prijateljem pa se zbog tuđeg auta i Jin morao pakirati, on je do sad bio na svim sajmovima i nije mogao to propustiti.
Prvu pauzu smo imali nakon tunela Učka, prijatelj je trebao nabaviti neku karticu, mi smo se zaigrali po travi i nakon pauze sam pripremljenom dekicom prekrio sve naprijed u autu, čega bi se Jin iz mog krila mogao dohvatiti. Čim smo stigli u Pulu i parkirali se, sjetio sam se što sam zaboravio, vodu za svog psića, pa smo najprije krenuli u potragu za vodom za kupiti, kiosci nisu radili, al smo naletili na Mlinar u blizini, nije nam se dalo tražiti nešto povoljnije.
Zatim smo krenuli u obilazak sajma, čuo sam krajičkom uha tipa kako zanimljivo govori, išao sam vidjeti o kome se radi, Vittorio Giardino, strip autor. Zaintrigirao me pa sam pregledao strip knjigu paralelno slušajući, odličan i crtež. Tu dolazimo do kvake, knjige su preskupe, sve što me zaintrigiralo je između 150 i 400 kuna, ima i skupljih, nisam ni gledao koliko knjiga Mirka Ilića košta, da živim na Zapadu i imam pristojna primanja možda bih si nešto i priuštio, ovako ništa.
Ovaj sajam meni više izgleda kao vrhunski festival knjige i kulture, s izuzetnim gostima, a i posjetitelji su u znatnoj mjeri vanserijski, imao sam dva tri zanimljiva razgovora, koje je naravno potakao vrhunski komunikolog Jin.
O tome i susretu s velikim misliocem Sloterdijkom, koji je zanimljivo odgovarao i na glupa pitanja naše književnokritičarske elite, vjerojatno pišem sutra na blogu, nedjeljom ionako, osim blog veterana, nitko ne posjećuje ovaj virtualni prostor.


Post je objavljen 02.12.2018. u 13:14 sati.