Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Prolaznik kroz dimnjak

Djed Mraz, Djed Božićnjak, kako god ga zvali. Eto njega još zamalo. Ko da ga gledam – izlaz iz one bajkovite drvene kućice, sjeda u zapregu koju vuku sobovi i pravac operirat diljem svijeta, e da bi na vrijeme isporučio darove.

Pa moram pitat recimo jel i vama smeta šta su Bake Mrazice na kalendarima i kojekakvim fotkama uvijek ono hothothot cure, a on - koji treba bit faca jer je glavni u cijeloj priči - je na fotkama i na dočeku Djeda Mraza al baš dedek star ko Metuzalem, s pivskom trbušinom, operiranom mrenom pa ima dioptriju tri i pol, nedajbože možda i pelenom za inkontinenciju? Kak Bake Mraz ne slikaju sa hodalicama jer imaju umjetni kuk il koljeno i umotane u karirane deke? One uvijek izgledaju ko milion dolara; tijela ko flašica od Kokakole, noge do vrata i nije im zima vozit se na sanjkama u grudnjaku i gaćama, zapravo je najveći komad odjeće kapa na glavi.

Uostalom, vjerujem da bi i djeci bilo puno ljepše vidjet ovak jednog Djeda Juniora, sa blistavim osmijehom ko s reklame za Akvafreš umjesto dede koji koristi ljepilo za protezu. Mame ne treba ni spominjat. One bi djecu vodile na doček Djeda Mraza spremljene ko za krunidbu švedskog kralja, pa kad dijete treba sjest Djedu u krilo nastaje malo problem jer mama mora djetetu reć :
- Ček zlato samo malo, da mama prva sjedne i kaže Djedu svoju želju, a i da budem sigurna da mu noge nisu pretvrde tebi za sjest.
Pa zasjedne i ne bi je vod interventne skino Djedu s krila, i zaboravlja da dijete cupka s noge na nogu i čeka da sjedne Djedu u krilo i prišapne mu svoje želje. Pa ga umilno gleda, pa trepće, pa raskapča kaput jer je jako vruće na dočeku, ima puno ljudi; pa ga propituje jel se smrzno na sanjkama i jel mu treba eventualno neki topli obrok jer eto baš slučajno ima doma neke fine juhe i sarme. Prisilno je Djedu s krila skidaju zaštitari, jer je sjela ko da ju je zalijepilo. Dijete bleji – pa čekajte da ja kažem Djedu šta bi htio pod bor, nisam ja kriv šta je mamu prebacilo u neku drugu dimenziju pa zasjela ko pred tursku sapunjaru.

Ovakav Djed Mraz prolazi kroz sve dimnjake, tu nema greške. Ovaj nemre zapet u dimnjaku ko onaj starac, pa treba zvat dimnjačara i vatrogasce da ga izvuku, i pružat mu prvu pomoć kad konačno izađe na danje svjetlo. Iza prolaska ovog Djeda Mraza kroz dimnjak prva pomoć treba onoj koja ga ugleda kak meće poklone pod bor i pita - jesi bila dobra ove godine, ak jesi dođi da ti dar osobno uručim. Znate ono, ovo je lijek za oči, može se prodavat u ljekarnama umjesto Prokulin kapi i još kojekakvih antistres sredstava pride.
Kud ovaj prođe tu trava ne raste idućih godinu dana.




Post je objavljen 29.11.2018. u 17:09 sati.