Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

prosinac

iako je danas 29.XI. dan koji obilježava svinjokolju kako bi se naranili narodni zastupnici, još je malo ostalo do najsiromašnijeg miseca u godini, samo dva dana. da, rič je o prosincu misecu u kojemu se najviše prosi, ne kažem to ja nego sveznajući gugl. prema wikipediji prosinac ima 'više prijedloga za određivanje etimologije naziva „prosinac.“ a jedan od njih je kršćanskoga izvorišta i upućuje na to da je riječ o mjesecu u kojem se više „prosi“, to jest moli, što bi bilo povezano s adventskim običajima.' netriba meni gugl i wikipedija da bi skužija kako se u dvanaesti misec od godine najviše prosi.

krenimo redom. najprije oni šta su zaklali prajca i čine kobasice neče imat šta jist do božića jerbo se kobaje tribaju sušit i dimit najmanje dvaestipet dana i to ako ima bure no kako je sve ošlo ukurac tako nema više ni bure a kamo li sniga za dvaestideveti novembra šta oče reč da pri maškara nema pancete i kobaja, a onda ide korizma di se svak nečega odriče, pršuti se ionako jidu dogodine ako oš domaći, ove iz tomija moš ist kad poželiš. kad već spominjen tomija signifikantno je (jeeebaaate riči!) da se sada oko njega okuplja najviše prosjaka koji će svoje slobodne aktivnosti upražnjavat do nove godine i u skladu sa nazivom miseca u kojem se najviše prosi nose natpis 'gladan/na sam'.

ali to nije sve. na samon početku je jedan svetac, sveti nikola, koji je zaštitnik dice i putnika pa onda mala dica od njega prose darove, najebe ko? roditelji. onda, nije prošla nego sedmica dana eto ti svete luce koja nosi bombone milom djetetu u bolnicu jer je slomija ruku na hoverbordu šta mu ga je donija sveti nikola da krene na put, najebaje ko? opet roditelji. nisi se ni oporavija od hoverborda već moraš ganjat sniženja, znači opet prošnja, za janjetinu i odojak, a troke svinjske polovice od sindikata, i ka da to nije bilo dovoljno još su nan uvalili i oni crni petak, slomljene ruke i iščašene noge na hoverbordu san već prije spomenija. u međuvremenu se i sindikati sitili da bi i oni mogli nešto isprosit umisto svinjskih polovica pa pritišću poslodavce da isplate božičnice, a ovi onda prose od vlade da in smanji poreze.

ali ni to nije sve! kako je prosinac misec smanjene uračunjivosti tako se pod krinkom empatije javljaju i razne reklame, drugi izraz za prošnju, koje ti nude nešto šta ti netriba samo kako bi ti izmuzli novce, ka npr. naslon za lakat, doduše on je gratis, jer ko bi pametan to kupija, pa ga zato svi i nude ka dodatak uz zimske papuče koje oponašaju hodanje po pijesku. pržine mi je ionako pun kurac liti kad ti se zavuče u mudantine zaštopa filter od mašine a troke zimske papuče sa pijeskom, biće zato i nude naslon za lakat.

i tako dragi moji želim da van misec prošnje prođe sa što manje stresa, napravite popis kome šta triba kako ne bi ispalo da vas mole, otiđite u dučan na vrime jer konkurencija je velika, nemojte napraviti veliki minus na računu jer slijedi siječanj kojega pak fantji zovu prosinac, obavezno uplatite đekpot, izmolite tri očenaša i pet zdravi marija, možda vam se i posriči.

Post je objavljen 29.11.2018. u 16:11 sati.