Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

gospodin Mačak, kratka priča ...

bigi-11


Prve je fotografije Rose snimila na putovanjima.
Za album uspomena, kad više ne budem mogla putovati – pomislila je kupujući svoj prvi fotić.

U njezinom albumu uspomena uskoro su se počele gomilati fotografije.
Obitejska okupljanja, portreti djece iz Roseine obitelji, vedute njezina rodnog grada ... Vremenom je fotografija s putovanja bivalo sve manje, čak su i fotografije snimljene na gradskim ulicama i na obali voljene rijeke postajale sve malobrojnije. Kao da su se povukle pred sličicama njezina vrta.

Lijepa lica maćuhica, latice majskih ruža, puževe kućice, kukci zarobljeni u vrčićima biljki mesožderki, ljubičasta zvonca vilca i plavi zvončići ladoleža, kapljice kiše na listovima dragoljuba, zlatni brezini listići na još uvijek zelenom travnjaku, prve pahulje na crvenim bobicama božikovine ...

Rose je svakoga dana snimala na desetke vrtnih fotografija, veselio ju je taj pogled na vrt kroz objektiv fotoaparata, činilo joj se da joj on pomaže vidjeti ono što bi bez njega možda previdjela.
Voljela je i trenutak kad bi fotografije prebacila na računalo, kad bi se vrijeme oteto zaboravu ponovo otvorilo pred njezinim očima.

...

Jednog majskog prijepodneva Rose je sjedila pred ekranom računala i pregledavala fotografije snimljene toga jutra. Sve se na tim fotografijama savršeno poklapalo s trenutkom u kojem je izabrala kadar i škljocnula fotićem.

Postajem sve vještija – pomislla je.

A onda je na svoje iznenađenje na jednoj fotografiji vidjela nešto doista neobično - veliki tigrasti mačak sjedi u podnožju hranice za ptice i gleda je raznobojnim očima.
Jedno oko jantarno žuto, šarenica drugog kao posuta smeđim pjegama.

Otkud sad on? zapita se Rose.
Bila je sigurna - Kad je škljocnula fotoaparatom na pločicama ispod hranilice za ptice bilo je samo rasuto zrnje.

Ne bi mi promakao ni mrav a kamoli mačak.
I to tako velik mačak!


Ustala je i požurila u vrt.
Vrapci su živkali razbacujući zrnje iz hranilice.

Nikakvog mačka nije bilo na vidiku.

(nastavak slijedi)

novembarske





Post je objavljen 28.11.2018. u 15:05 sati.