Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jekatisine

Marketing

Status update 4

Uhvatim se ovih dana da razmišljam o budućnosti. Dugo sam živjela dan po dan. A sad me čekaju neke stvari kojima se veselim i neke druge koje će biti teške. Ali sve je praćeno osjećajem da je točno tako treba biti.

Kaos zadnjih dana se stišava. Trenutci jasnoće sve su duži. Polako dolazim u stanje ravnoteže i na tome sam zahvalna. Kao i na dragim ljudima koji su bili uz mene.

Dakle, u veljači napuštam jednu od svojih škola. Onu u kojoj imam glavninu satnice. Uvjeti koji su mi bili postavljeni i način na koji su mi bili predstavljeni jednostavno nisu bili prihvatljivi. Budućnost glede posla mi je malo neizvjesna, no nadam se otvaranju novih opcija.

Znam da sve da sam i pristala, radilo bi se samo o odgađanju na nekoliko mjeseci. Trenutno sam zamjena tamo, a vrijeme je da si potražim nešto svoje. Tri godine sam po zamjenama, drago mi je da radim, ali ne mogu vječno ovisiti o tome kad će se osoba koju mijenjam odlučiti vratiti.

U te tri godine riješila sam pedagoške predmete i stručni ispit. Iako trenutno ne znam ni hoću li ostati u školstvu. U tom segmentu imam jako veliki upitnik. Vidjet ću sve u mjesecima koji slijede.

Danas sam morala reći svojem razredu da odlazim, bolje je unaprijed znaju nego da jednoga dana samo nestanem. Uvijek će biti moja djeca i bit ću ovdje za njih, iako više ne službeno.

Jedan sretniji događaj čeka nas u travnju. Udajem se. Pripreme polako idu, iako me ne veseli sam dan vjenčanja (to mi više predstavlja stres), veselim se zajedničkom životu s osobom koju volim. Počeo je polako ostavljati ovdje svoje stvari. Kad mi treba nešto utješno, oblačim njegove majice i u zadnje vrijeme nosim njegove papuče po kući.

Puno sam se propitkivala, i sad sam sigurna da je baš to ono što želim. Da je on osoba s kojom želim provesti ostatak života.

Sve u svemu, imam puno nade u dane koji slijede. Nadam se ispuniti ih ljubavi, ljubavi prema mojoj posebnoj osobi, ljubavi prema dragim ljudima koje zovem prijateljima, ljubavi prema mojem poslu i učenicima.

Nekako mi se čini i da me ljubav liječi.

Post je objavljen 27.11.2018. u 18:43 sati.