Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

sirotinja

mnogi će sirotinju poistovjetiti sa siromaštvom iako to uopće nije isto. siromaštvo pogađa one koji nemaju sredstava za život dok su sirotinja oni koji su ostali bez duše. može neko govorit da je to isto al' nije. evo uzmite npr. pokondirenu tikvu, djelo jovana sterije popovića, u kojem glavna junakinja želi da se iz opančarke prometne u nobl damu misleći da će vrijeđanjem, prepotencijom i pomodarstvom sebi kupiti kartu ka višoj klasi.

kako onda tako i danas, sirotinja želi sebe prikazati vrjednijima od drugih, proglasiti nekoga zatucanim i ismijavati nekoga kako bi sebi dala na važnosti, gaziti sve ispred sebe i naslađivati se tuđoj nemoći. takvi su u ratu, za razliku od siromašnih, iza linija, na sigurnoj distanci, stražari u logorima a u miru zlostavljači bilo fizički ili psihički, svejedno.

kažu neki da su siromasi izmislili ljubav kako bi umočili bez para, ako i jesu onda je sirotinja izmislila sex kako bi došla do para. no ni sve pare ovog svijeta neće ih učiniti više nobl, ostat će opančari pa makar napisali i novu kama sutru.

Post je objavljen 27.11.2018. u 17:28 sati.