Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Živite život

Ana je bila prekrasna mlada žena. Život je tek bio pred njom; radila je ono što voli i vjerojatno uživala u svakodnevnim malim stvarima, koje zapravo i jesu život.

Sudbina, ili što već, odredila joj je vrlo težak i bolan put. Njena se svakodnevica iznenada pretvorila u borbu za goli život, koji joj je vrlo brzo izmicao iz ruku. Kada imaš 28 godina ne razmišljaš o odlasku; samo želiš život, želiš raditi ono što voliš i biti okružen ljudima koje voliš. Želiš još jesti, kako je ona to rekla u svom iznimno potresnom pismu, sladoled od lješnjaka, i vjerojatno još tisuću drugih stvari koje svi uzimamo pod normalno. Popiti prvu jutarnju kavu, pomaziti svog psa, pozdravljati osmijehom ljude koje susrećeš, čvrsto zagrliti onog koga voliš, uživati u mirisu i okusu svog najdražeg jela, zamotati se u dekicu i pogledati neki dobar film. Anu je u svemu tome zaustavila leukemija, neumoljivo i nemilosrdno. Umrla je 26.studenog 2006, sa samo 28 godina, lijepa kao san. Ostala je zaklada koja nosi njeno ime, zaslužna za osnivanje registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži, i sjećanje na ovu krhku ljepoticu koja je samo željela nastaviti živjeti.

Puno je ovakvih sudbina. Život se naprosto poigra čovjekom na najokrutniji mogući način; netragom nestaje sva sigurnost, sve poznato i voljeno. Svako je novo svanuće obavijeno strahom, nevjericom i bolom; svakodnevica se preko noći pretvara u grčevitu borbu za preživljavanjem, mukotrpni i bolni hod po vrlo tankom rubu provalije. Tek povremeni odbljesci nade, tek poneki osmijeh namijenjen najmilijima kako bi lakše podnijeli i samu pomisao na odlazak i na nestajanje. Strašna gorčina i tuga koja nema kraja, jer su svi svjesni da trenutak rastanka mora doći, i da će biti jezivo bolan.

Zato živite život. Budite ono što jeste, i pred sobom i pred drugima. Zakoračite hrabro u ispunjenje svojih želja. Dosanjajte svoje snove, koliko god vam se činili beznadnima i neostvarivima. Uživajte u onom što vas raduje. Budite svoji, uživajte u ljepoti trenutaka koji vas ispunjavaju i čine sretnima. Rasvijetlite i svoje i tuđe živote svojim postojanjem. Volite, smijte se glasno, radite sve ono što vas čini baš takvima kakvi jeste, savršeni u svojoj ljudskoj nesavršenosti.

Samo živite život. Život je sada, i dani su nam krhki poput najfinije kristalne čaše.



Post je objavljen 26.11.2018. u 17:49 sati.