Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/athropa

Marketing

Rukavice

Deset godina intenzivno radim s kemikalijama. Imala sam već svakakve kemijske opekline po sebi, trovala se svim i svačim. Uvijek sam radila bez rukavica, bez obzira koliko agresivna kemikalija bila.
Moje kute su obično nakon pranja bile sve u rupama. Ali nikad nisam imala trajnije posljedice.

Sjedim kod doktorice s poprilično ružnim osipom na obje ruke. Razmišljam od čega bi moglo biti. Isključila sam sve faktore što se tiče kućanstva. Istina je da sam i promijenila prehranu, ali to na zdravije i znam da povrće kojeg jedem nema pesticida (iz maminog vrta, jel). Ostaje mi faktor posao. Radila sam sa svim i svačim prošli tjedan. Od soli metala pa do organike. Ali nikad nisam imala alergijsku reakciju, čak i na puno teže stvari.

Prošli tjedan je ujedno i bio jako stresan, pogotovo s ovim zadnjim događajima. Zadnjih nekoliko mjeseci sam zapravo pod kontinuiranim stresom. Uvijek bude nešto i koliko god dobro funkcionirala u takvim uvjetima, ostavlja to traga na meni. Previše si sve uzimam k srcu. Starim.

Ulazim kod doktorice. Pokazujem joj ruke. Na sreću, ništa zarazno. Dermatitis. Antihistaminici će srediti stvar. Ispada da je kombinacija stvari oko mojeg posla. Kaže, preosjetljivost na kemikalije nekad može biti inducirana stresom. Pita me želim li bolovanje. Odbijam.

Vjerojatno ću se morati naučiti raditi u rukavicama. I "u rukavicama". Nekad nema drugog načina. Pijem antihistaminik i tabletu za smirenje. Nadam se da će proći u neko skorije vrijeme.

Post je objavljen 26.11.2018. u 16:06 sati.