Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Božić stiže, komunisti umiru



Jučer pak posjet drugom trgovačkom centru, sve već u znaku Božića, oznake crnog petka se skidaju, i ja šopingirao, kupio gillette fusion britvica 8 komada, nešto preko 200 kuna, koliko meni traju, bit će dobro ako ih potrošim do kraja života. Oko osam banki kuna uštede, ovu zadnju jednu britvicu zbilja predugo trošim, istina, još uvijek je ugodnija od drugih.
Gnjavaža i drame oko tog, na kraju se uspostavilo, jednosatnog štrajka u srijedu. Pokret mi ide, kako sam i savjetovao, na euroizbore u Njemačkoj, bilo mi glupo da se suosnivač Srećko Horvat troši u Hrvatskoj, ne sviđa mi se što je tek treći na listi. Štogod odlučimo mi u Hrvatskoj, nemam iluzija da ovdje išta progresivno u dogledno vrijeme može uspjeti, ako se cure budu željele dokazivati, one su kod nas u većini, možemo i sudjelovati.
Umro je, sad ću napisati nešto, što mi dio frendica zgražava, najbolji filmski redatelj prošlog stoljeća, Bernardo Bertolucci. U remek djelu "Posljednji tango u Parizu" je, kako se poslije uspostavilo, predivna Maria Schneider bila planski zloupotrebljena radi uvjerljivosti scene s maslacem. Inače i u drugim filmovima je taj u mladosti komunistički simpatizer i član partije bio uvijek na granicama skandala, npr. sa "Sanjarima". Zanimljivo je da je za svoj najnagrađeniji i meni jedan od lošijih filmova "Posljednji kineski car" dobio dozvolu za snimanje, nitko prije, nitko kasnije, u zabranjenom gradu.
Vatikanski predstavnik za film je konstatirao da je umro jedan od naznačajnijih redatelja koji je obilježio svoje vrijeme.

Post je objavljen 26.11.2018. u 17:20 sati.