Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

LOKUNJA – S NOVOM CESTOM PREMA GRADU I BUDUĆNOSTI




Samo su rijetki entuzijasti turizma i zdravog života s dovoljno pameti i energije izgradili svoje privatne objekte (kuće) kao potporu gospodarskoj grani koja se zove "zdravstveni turizam."


Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je uoči ove turističke sezone i obnovi objekta za zdravstveni turizam u "Lokunji" na Radio Pagu izjavio, da kuće koje su izgrađene u "Lokunji" moraju poslužiti u svrhu zdravstvenog turizma. Nisu se apartmani radili da bi u zimskom periodu bili zatvoreni.





Podržavam ovu izjavu gradonačelnika uz uvjet da novouređeni objekt mora poslužiti za pružanje zdravstvenih usluga, ukoliko ne, onda njegove riječi o popuni apartmana u zimskom periodu, ostaju mrtvo slovo u eteru Radio Paga.

Turistički Pag ne čini samo gradska plaža koja je u neposrednoj blizini Lokunje, nego i uređene šetnice, hoteli koji bi u službi trebali biti svih 365 dana u godini, dobra kuhinja sa svime što im može pružiti grad Pag, te mogućnost zabave i opuštanja.

Obiteljske kuće na potezu Lokunje sa novouređenom šetnicom daju novu vizuru ovog dijela grada.

Intezivna izgradnja obiteljskih kuća u Lokunji započela je i sa izgradnjom nove ceste Pag-Kolan, koja ove godine slavi 40. godina od puštanja u promet. Ta je cesta kao produžena ruka Paškog mosta postala žila kucavica cijelog otoka.



Cesta koja je spojila grad Pag i one koji su živjeli preko mosta. Tu se prvenstvno mislilo na one koji su izgradili svoje obiteljske kuće na Prosiki i one hrabre koji su prvi izgradili svoje obiteljske kuće u Lokunji.



Četri desetljeća pratim i bilježim razvoj Lokunje povezujući grad Pag kao jedinstvenu cjelinu koji je svojim prometnicama povezao grad za što ugodniji život u njemu kako lokalnom stanovništvu, tako i svima onima koji nađu svoj mir i odmor u njemu.

Možda nas ovi fotografski uradci potaknu na razmišljanje da li su tada vučeni najbolji potezi, na što nam odgovor mogu dati najprije oni koji tamo žive, ali i turisti koji koriste njihove usluge.



Post je objavljen 25.11.2018. u 17:44 sati.