Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Moji dojmovi iz Đakova gdje mi je uručena nagrada za najbolju knjigu književnih kritika



U petak, 23.11.2018. prvi put sam bio u Slavoniji, točnije u Đakovu.

U Đakovo sam došao primiti nagradu "Julije Benešić" za najbolju knjigu književnih kritika.

Ta nagrada već ima 20-godišnju tradiciju, a ove godine nagrađeni smo Tomislav Žigmanov za knjigu "Vivisekcije književnosti" i MOJA MALENKOST (za moje dvije zadnje knjige "Paralalni svjetovi" i "Lib(r)ido", obje u izdanju zagrebačkig Litterisa).


Ovim putem zahvalio bih se organizatorima svečanosti dodjele nagrade na prekrasnome gostoprimstvu : g.Mirku Ćuriću, predsjedniku DHK ogranak Osijek te g.Vladi Filiću, predsjedniku đakovskog ogranka Matice hrvatske.

Zahvaljujući njihovome trudu, gostoljubivosti i srdačnosti boravak u Đakovu ostat će mi u predivnom trajnom sjećanju.

Hvala i Adamu Rajzlu, Stjepanu Tomašu, Tomislavu Žigmanovu, Jasni Horvat, Sanji Jukić, Vlasti Markasović, Josipu Cveniću, Goranu Remu, Franji Nagulovu, Franji Džakuli, Ružici Martinović Vlahović, Miloradu Nikčeviću, Josi Živkoviću, Moti Nediću, Mirku Kopunoviću, Stjepanu Blažetinu koji su čitanjem svojih radova doprinijeli prelijepoj atmosferi te večeri 23.11.2018. u Đakovu. Bila mi je čast i zadovoljstvo upoznati sve te drage ljude.

Inače, moram reći da smatram da ovom nagradom nisam nagrađen samo ja nego se nagrađenim svakako treba osjećati i izdavač mojih knjiga Dražen Katunarić, vlasnik i urednik nakladničke kuće Litteris koji objavljuje moje knjige iako se radi o nekomercijalnoj literaturi. Zato Draženu Katunariću upućujem veliko hvala!

Na kraju zahvaliti se moram i urednicima medija u kojima objavljujem kritike.
Jer, za kritičara najvažnije je imati prostor za objavljivanje, a naročito je važno imati redovitu suradnju s medijima, jer bez toga nema kontinuiteta u radu, ali ni motivacije.
Zato hvala urednici emisije Bibliovizor Trećeg programa Hrvatskog radija Gordani Crnković, sadašnjim urednicima u "Vijencu" Goranu Galiću i Miri Muhoberac (ali zahvaljujem i prijašnjim urednicima "Vijenca" Ivici Matičeviću, Andriji Tunjiću i Luki Šeputu), uredniku časopisa "Kolo" Ernestu Fišeru, uredniku časopisa "Nova Istra" Borisu Domagoju Biletiću, te urednicima portala Moderna Vremena Info (Nenadu Bartolčiću i Ivi Perković) i Lupiga.com (Ivoru Fuki).
Hvala im svima na povjerenju koje su mi dosad ukazivali, a ja ću se potruditi i u narednom razdoblju kvalitetom svojih tekstova opravdati to povjerenje.







(Đakovačka katedrala ostavila me je bez daha, veličanstvena je i prekrasna, baš kao što je i prelijep čitav trg na kojem je smještena, a jako mi se sviđa pitomost Đakova.)


Post je objavljen 25.11.2018. u 08:34 sati.