Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Prvi sneg


Optimistične pretpostavke kažu da u Uljaniku ima 1600 radnika viška, dakle ljudi koji su zaposleni a nemaju što radit, što i nije najveća nebuloza u tom slučaju, veća nebuloza je da su u tvrtci koja ima višak od 1600 zaposlenih, glavninu posla obavljali kooperanti dok su stalno zaposleni uglavnom svirali kurcu, i gledali što rade kooperanti.

Ako uzmemo samo tih 1600 koji su viška, i pomnožimo ih s 10.000 kuna bruto plaće, jednostavnom matematikom doći ćemo do zaključka da su u zadnjih 5 godina otkad je Uljanik postao vlasnik 3 maja, ovima koji su višak isplatili milijardu kuna.

Hrvatska je vrlo napredna zemlja, ta razliku od Njemačke ili Nizozemske koje imaju jednog prosvjetara na 15 djece, kod nas je jedan na 10 djece.

U odnosu na 2001. Godinu u Hrvatskoj je 100.000 manje učenika, i oko 7.000 više prosvjetnih radnika, tako da se pretpostavlja da ih je upravo tih istih 7.000 višak, ako tih 7.000 pomnožimo s recimo 10.000 kuna bruto plaće, tih 7.000 koji su višak nas koštaju 840 milijuna kuna godišnje, ili od 2001. Kad ih je bilo taman nešto više od 14 milijardi kuna.

Europski prosjek zaposlenih u policiji je 350 zaposlenih na 100.000 ljudi, u Hrvatskoj ih je nešto više od 600, što bi značilo da imamo u ministarstvu unutarnjih poslova oko 10.000 viška zaposlenih, ako bi se ravnali prema europskom prosjeku.
Ako bi tih 10.000 pomnožili s 10.000 kuna bruto plaće došli bi do saznanja da taj višak plaćamo milijardu i dvjesto milijuna kuna godišnje.

Mađarska elektroprivreda ima 5.000 zaposlenika manje nego HEP, iako snabdijeva dvostruko više potrošača.

Ako tih 5000 viška u HEP u pomnožimo s 10.000 kuna bruto plaće dođemo do podatka da taj višak plaćamo 600 milijuna kuna godišnje.

Kad bi recimo novac koji dajemo prosvjetarima koji su višak, dali onima koji su stvarno potrebni, njihove plaće bi mogle porasti oko 30 %, a kad bi isti poučak primjenili u MUP u plaće bi porasle oko 80 %.

U jedinicama lokalne i područne samouprave, zaposleno je negdje oko 14.000 ljudi, koliko je tu viška, zaključite sami, iako u pravu su i oni koji će reći da nije sve u brojkama, ima nešto i u socijalizmu.


Nadam se da će naše uredništvo kojeg nema, reagirat i pobrisat smeće koje piše da je Hrvatska nastala devedesetih na temeljima ustaške ideologije, ne zbog toga što ja to želim, nego zbog činjenice da je Hrvatska nastala na krvi šesnaest tisuća svojih građana, koje su pobili sunarodnjaci i istomišljenici tog smeća.

I oni su pričali o ustašama i ubijali jedno po jedno 402 djeteta, pa bi tako i ovo smeće vjerojatno da su njegovi došli blizu, raspoređivao vas u nekom logoru, i vezao vam trake oko ruke.

Srećom pa su njegovi bili pičke kao što je i on pička koja blokira i briše komentare, pa im je preostalo samo da ovako pričaju o toleranciji, ustašama, Pokemonima, i kako to već, ko nas bre zavadi ide.

Eto zato se toplo nadam da će uredništvo kojeg nema reagirat, kao i zbog činjenice da je ovo utuživo, i da se potencijalni tužitelj ne mora posebno truditi, tražiti smeće koje je ovo napisalo, dovoljno je da zatraži od uredništva koje ne postoji, da o ukloni, te ukoliko se to ne dogodi podnese tužbu protiv istog tog uredništva koje ne postoji, i odgovorne osobe, uz odštetni zahtjev recimo, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, i ode pedeset tisuća kuna, plus sudski troškovi dok si rekao keks.

Dakle mi smo zemlja koja jede sama sebe, ne možemo imati gospodarski rast jer nemamo dovoljno radnika, istovremeno u javnom sektoru imamo minimalno 70.000 viška zaposlenih, koji nas ako ih pomnožimo s 10.000 kuna bruto plaće, dođemo do toga da nas koštaju 700 milijuna kuna mjesečno, ilitiga 8,4 milijardi godišnje, ilitiga od neovisnosti na ovamo točno onoliko koliko iznosi hrvatski javni dug.

Možda je zaista krajnje vrijeme, da napustimo socijalizam, raspustimo političke stranke, i damo ovu državu u najam, uz uvjet da svaki stanovnik dobije po tisuću eura najamnine mjesečno, naime siguran sam da bi se našao neko kome bi se isplatilo, a mi bi mogli svirat kurcu i njegovat socijalizam, sa posebnim naglaskom na potrazi za ustašama, Pokemonima, i ženom u sebi.


Post je objavljen 21.11.2018. u 08:58 sati.