Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

IPAK SAM OSTAO VJERODOSTOJAN U ONOME ŠTO SAM GOVORIO I ČINIO?!Stajao sam rame uz rame Domagoju Margetiću, novinaru kada je dizao revoluciju po gradu Zagrebu, i išli smo u ulici ilicu pod prozore stana predsjednika RH., Stjepana Mesića, i išli smo "vikati" na trg bana J. Jelačića, i išli smo pred službene prostorije od HDZ-a u Zagrebu.

Mi smo tada bili jedna "šačica" ljudi. Danas mi je malo smiješno - kad se sjetim kako smo išli uz Margetića, koji je nosio veliki ručni megafon i na koji se je od derao kao lud: "dolje Mesić! I dolje HDZ-e!" itd. Te, sam rekao Domagoju, da se stalno ne ponavlja, i da u tu svoju viku ubaci i neke druge parole.

Odnosno, rekao sam Margrtiću, da se ne ponavlja 20-tak puta jedno te isto. Cijelo vrijeme uz naše te spontane aktivnosti - pratio nas je jedan policijski vod, i jedan inspektor u civilu koji je s "moto-rolom" stalno nešto preko nje pričao. Kad smo se zamorili i ispuhali i pomalo premrzli, zatim smo odlučili poći svako svojoj kući...No, prije nego sam ja krenuo kući, pristupi mi je taj policijski inspektor u civilu i pruži mi ruku, i s mnom se pozdravio,..,kazavši mi da sam ja Branko Stojković iz Bjelovar. Iz našeg kratkog razgovora, inspektor mi je rekao da je i on bjelovarčanin, koji radi u policiji u Zagrebu. Ono što je nas dva vezalo je sportski život, i trčanje u parku "Borik".

Mi smo se srdačno još jednom pozdravili i ja sam otišao. Poslije našeg malog prosvjeda u Zagrebu, za tjedan dan ja sam sazvao konferenciju za novinare u prostorijama ŠTIT-a u ulici I. V. Trnskog 12A u Bjelovaru. Na tu konferenciju je trebao doći i pozvani Domagoj Margetić, koji se nije pojavio, niti više javio.

Od tada se ja i Domagoj Margetić, poslije nismo vidjeli, niti se je nije opravdao što nije došao. Na tu konferenciju udruge ŠTIT je došla gospođa Ana Lučić, nevjenčana supruga od Mladen Schwartza (sad pokojnim), vođom ultra hrvatske desnice. Ni pozvani Mladen Schwartz se nije pojavio.

Kad danas razmišljam o svemu tome - tko su ti ljudi: Domagoj Margetić i Mladen Schwartz? Jedan i drugi su potomci bivših komunista. Schwartz se je rodio u Beogradu u Srbiji, a otac mu je bio oficir JNA i takvi potomci "udbaša" su bili pozvani da govore o Hrvatskoj i hrvatskom patriotizmu...Kad sam se god vidio sa gospođom Anom Lučić, uvijek mi seje žalila kako su ona i Mladen Schwartz gladni, i da nemaju nikakve prihode i sredstva za život. Te, gospođa Ana mi je rekla da ima bolest šećernu... Poslije sam se upoznao sa istim likovima; dr. Tomislavom Dragunom iz Zagreba i Ivom Matanovićem iz Zadra.

Sve njih je netko dirigirao da - rade ono što su radili. Danas njihovi plodovi političkog ili drugog rada ne postoje.
Ja sam ipak ostao vjerodostojan sve što sam govorio i radi ovih zadnjih svojih 30-tak godina.

----------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 20.11.2018. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4532.


Post je objavljen 20.11.2018. u 14:07 sati.