Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

SUDNJI DAN Lk 21, 20-28 (Zamet, 26. studenog 1998)

Image and video hosting by TinyPic
Sudnji dan je riječ nakon svih naših riječi. Riječ nakon svih predavanja, propovijedi, nastupa, tumačenja. Riječ koja još preostaje kad ostane još samo šutnja. To je riječ Božja, kad prestane riječ ljudska.
Svi naši dani, koraci, želje i pokušaji; životi svih ljudi, njihovi putovi i nastojanja - sve se kao planinski potoci slijeva k moru. Tekli potoci rukavcima, slijevali se u druge rijeke, ponirali, žuborili... svi se ipak moru slijevaju. Za svakog od nas susret s Bogom jest konačna činjenica.
Život je kao vršidba pšenice na guvnu. Konj koji vrše privezan je konopcem za stožerni stup, i trčao on koliko god hitro, i želio koliko god otrčati nekim svojim putem - on se ipak neumoljivo sve više približava stožeru. I nakon sve naše zauzetosti, trčanja, želja i planova - mi konačno ipak stižemo k središtu, osovini svog života, Bogu. Susret s njim je neizbježan.
Kakav će to susret biti? Ovisi kakvi ćemo se zateći.
Bit će susret sa savršenom ljubavlju, koja je i savršena pravednost.
Sudnji dan je svaki dan. Svaki trenutak nosi mogućnost susreta s Kristom Kraljem, Ljubavlju i Sucem. Probudi taj trenutak, izloži se njegovu sudu, dopusti da budeš raskrinkan i osuđen. Podnesi bol pokore i obraćenja. Bolje na ovom svijetu nego na onom. Na onom će možda već biti prekasno. Dopusti da ti sudi dok su kazne vremenite.

Post je objavljen 18.11.2018. u 08:21 sati.