Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

špiro

špiro je nik nejm za marjanskog vepra o kojemu sam već jednom pisa. kako u ovon gradu, a i šire, niko ništa ne radi, a najmanje komunalni redari, tj. niko ne želi donit nikakvu odluku, tako se naš špiro šeta marjanom nako kako je i navika, u divljini. okružen sa tri strane morem, a sa četvrte mu blište svitla velegrada, uživa boga svoga u divljini ka jedini preostali 'divlji' stanovnik brda koje je nekada čak imalo i zoološki vrt, tovari i koze se ne računaju. nikome ne smeta, svima se sklanja s puta, a bogami i oni njemu. proteklu godinu je bilo sve ok jer špiro liti ne ide na kupanje nego u ladovinu, ali kako je došla topla jesen tako su sve babe šta su se ovo lito kupale na bene izašle u šetnju po zaštićenoj park šumi i gle čuda, susrele se oči u oči sa opakon nemani od divsta kila. oma su krenili savjeti o tome kako se ponašat u bliskom susretu sa nemani koja slobodno šeta marjanom ka da je to njegova prćija a ne zaštićena park šuma. najnoviji incident je pokrenuo pitanje svih pitanja koje se kod nas u takvim situacijama najčešće postavlja, 'hoće li napokon netko reagirat?'

neznan je li pitanje svih pitanja postavila udruga za zaštitu životinja ili ona za očuvanje park šume marjan, jer špiro osim šta plaši ljude još i ruje po marjanu ka bager. gradski oci su još prošle godine rekli da problemu triba pristupit studiozno i u dogovoru sa strukom. neznan di je zapelo, možda struka nije rekla svoju zadnju rič, ali ako i nije šta rade ovi u udruzi za zaštitu životinja, valjda oni imaju kojeg stručnjaka i za veprove a ne samo za maltezere, pekinezere i ostale zeru pase. recimo zašto udruga za zaštitu park šume i ona za beštije ne organiziraju humano preseljenje, uspavaju špira i prisele ga na svilaju, ako se može uspavat slona može i marjansku neman, a ne da okolo prdekaju ponavljajući pitanje svih pitanja, uostalom di su bili cilu godinu? organizirali humanitarne priredbe za svoje ljubimce a špira ko jebe. šta vi mislite da je špiru lako kad slučajno u svom dvorištu nabasa na ove iz udruge za zaštitu životinja šta po park šumi šetaju svoje zlatne retrovizore? dakako da nije. usere se kad i vidi.

ja neznan kako vi gledate na taj problem i kako ga riješit pa bi bilo dobro da date svoje konstruktivne prijedloge, jer ovo je postalo više nepodnošljivo da je svakog dana udarna vijest kako je marjanska neman, špiro, priplašija nevine maltezere, pekinezere pa čak i zlatne retrovizore. baj d'vej jedan je špiro ove godine ušeta u dječji vrtić u crikvenici, bidan je malo fula rotu pa je završija u loncu.

Post je objavljen 14.11.2018. u 19:50 sati.