Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Kontejnerski turizam u EPK 2020


Ove je subote u našoj galeriji Principij postavljena već tradicionalna izložba "Županija u jednom danu". Jednu nedjelju u travnju i jednu nedjelju u listopadu svi žitelji naše županije, a i ostali, snimaju fotke svega što smatraju zanimljivim, od pejsaža do djeda koji šeće s unukom. Izbor tema je neograničen. Svatko može poslati po 6 fotki sa svakog snimanja. Ove je godine 96 autora poslalo 581 fotografiju od koji je 90 odabrano za izložbu. Ja sam poslao samo jednu fotku "Kontejnerski turizam u EPK 2020" ( Europska Prijestolnica Kulture 2020.g). Vjerovao sam da će dosta autora snimiti Queen Victoria i poslati slike. No isto sam tako znao da će samo moja fotka pričati posebnu priču i nisam se prevario. Postavljena je iznad fotke "Suvremeni turizam". Upravo takav postav pokazuje kako isti trenutak može biti fotkan tako da vrišti sadržajem ili da je tek puki svjedok trenutka.



Exhibition: Županija u jednom danu 2018

Kada sam vidjeo da je Queen Victoria, jedan od najmodernijih brodova za kružna putovanja vezan na kontejnerskom terminalu, kada sam vidjeo turiste kako lutaju gradom i vraćaju se na brod između kontejnera, prva mi je misao bila: Ljudi su prešli pola svijeta, skupo plaćaju svaki dan boravka na luksuznom brodu a u gradu koji se diči titulom Europska Prijestolnica Kulture 2020.g. dva su dana vezani na kontejnerskom terminalu. Sramota! Na stranu to što su vjerojatno imali organizirane izlete u grad ili bližu i dalju okolicu, činjenica je da su većinu vremena provedenog na brodu imali pogled upravo na kontejnere.
Meni je to bila čitava priča, drugi je autor bio tek zadivljen brodom.



My photo on exhibition

Za one koji ne znaju vrijedi spomenuti da se Rijeka pripremala za prijem takvih brodova u luci. Terminal je sagrađen, no zaboravilo se na jednu sitnicu: Na mjestu terminala more nije dovoljno duboko!
Mislim da je vrijedilo ispričati kako dvije fotke mogu različito pričati o istom trenutku.





Post je objavljen 13.11.2018. u 21:01 sati.