Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

I NOVINARI I MEDIJSKE KUĆE SU NJIHOVI KRIMINALNI GUZIČARI - JER BRANE I ŠUTE O KRIMINALIMA.Koga su ustrašile naše informacije?

INFORMATOR br. 36

»KOGA SU UPLAŠILE NAŠE INFORMACIJE DA SMO MEDIJSKI BILI BLOKIRANI? «

Poštovani građani !

Prisiljeni smo da Vam se obratimo na ovakav način, zbog stanja u medijima koje je sve više zabrinjavajuće. Naša udruga "ŠTIT" je 24 srpnja 2000. god. hitno sazvala konferenciju za novinare na kojoj smo htjeli građanima obznaniti važne informacije o tome kako je opljačkan njihov novac iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije i da je to jedini pravi razlog zbog čega je došlo do blokade žiro-računa. Naša Županija ulazi u najtežu krizu zahvaljujući ljudima koji su skloni gospodarskom kriminalu, zloupotrebi položaja i ovlasti.

Branko Stojković još prije dvije godine upozoravao je da se novac od poreznih obveznika, tj. građana troši nenamjenski, odnosno krade i ne servisira na pravom mjestu. Iako građani sve teže žive ovo će im biti još veći teret i to onaj dodatni, jer novac će trebati nadomiriti u proračunu, a to će sve biti iz njihovih odnosno iz naših džepova. "Đurđa Adlešić pere i pegla prljavi veš od Ante Rade!"

Samo u 1998. godini kada su Ante Rade i Vjeran Jurković bili dožupani: 44 puta prekršen je Zakon o državnom proračunu RH u BBŽ, 14 puta prekršen je Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi RH, 10 puta je prekršen Zakon o platnom prometu RH, 56 puta prekršen je Statut i poslovnik BBŽ-e, 6 puta prekršen je Zakon o građenju RH, 3 puta prekršen je Zakon o nabavi robe i usluga RH, i.t.d.

Napominjemo Đurđa Adlešić je član Županijske skupštine BBŽ i kada su se dešavale sve prljave političke igre, koje su radili M. Coner, A. Rade i V. Jurković, ona je šutjela. Zato nije nimalo čudno što računi stižu sada na naplatu. "ŠTIT" je tražio poništenje izbora Ante Rade za dožupana ! Radi kontrole nad medijima sprečavaju se razvojni tokovi, moralni i etnički elementi. U medijima je sve više prisutna programska anarhija. Naš odnos sa novinarima tj. medijima uvijek je bio korektan. Donekle oni su nas popratili, ali sada smo bili STOP-irani, jer im je bio naređen "medijski bojkot", kako bi se izbjegla kriza u Županijskoj upravi u kojoj bi se otkrile nezakonite radnje. To je sve zbog toga što i dalje se naginje političkoj podobnosti, a ne znanju, poštenju i radu.

Građani su zasićeni kontra-produktivnim porukama, mlaćenju prazne slame. Mediji su sad na čekanju. Na svim područjima između onoga što je Hrvatska obećala i što je doista učinila: sve je slabija kvaliteta informiranja. Pitanje je onda kako će teći razvoj i stvaranje našeg društva? Gdje su u tome svemu programska načela i zaključci političkih stranaka, sindikata, i.t.d. Udruga "ŠTIT" predala je pet stranica materijala svim novinarima u BBŽ-i o tome kako je opljačkan proračun. Nitko od njih nije objavio ni jednog slova. To je dokaz da je narušena sloboda javnog govora i mišljenja, gdje su i upitna građanska prava čovjeka.

Tražimo od "novoizabranog" Županijskog poglavarstva da se javnosti objavi lista kod kojih se sve banaka zadužio bivši župan i dožupani, i to u roku 30 dana. Treba provjeriti koliko je stvarno novaca uplaćeno za gradnju škole u Vukovaru ili je za jedan dio tog novca, kako smo čuli, bivši župan otvorio još jedno svoju privatnu ljekarnu u gradu Vukovaru! Radi ovakvih ljudi, npr. kao što je Ante Rade, i dalje penzioneri kopaju po košaricama za smeće, radnici ostaju bez posla i poduzeća otilaze u stečaj. Kako će se Hrvatska uključiti u Europske tokove i struje - integracije, kad postoje još ljudi koji žele zabraniti rad onim naprednim subjektima.

Žalosno je da Ante Rade sebe poistovjećuje sa promjenama u Republici Hrvatskoj, s kojima se mi kao nemožemo pomiriti. Udruga "ŠTIT" obratiti će se za pomoć OSCE (Organizacija za Europsku sigurnost i suradnju) kako bi ih upoznala sa katastrofalnim stanjem u Hrvatskoj, gospodarsko-socijalnim pitanjima i slobodi medija...

PREDSJEDNIK UDRUGE:
Branko Stojković

U Bjelovaru, 01. 08. 2000.


----------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 13.11.2018. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4504.


Post je objavljen 13.11.2018. u 09:09 sati.