Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ZAR BJEDNICI NIŠTA NEZNAJU ŠTO RADE; MARIJAN CONER, ANTE RADE I DAMIR BAJS I VJERAN JURKOVIĆ?GOSPODARSKI KRIMINAL U BJELOVARU

INFORMATOR br. 7

Izvješće o obavljenoj reviziji PRORAČUNA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE za 1998. godinu skinuto je s dnevnog reda po "drugi" put na zadnjoj 18. sjednici Županijske skupštine, na prijedlog vijećnika Željka Ledinskog (HSS) zbog necjelovitog IZVJEŠĆA. Kako bi se zataškale kriminalne radnje, odgovomosti i zloupotrebe položaja koje su počinili Marijan Coner, župan i dva dožupana Ante Rade i Vjeran Jurković, u jesen tek je stavljeno u raspravu IZVJEŠĆE o reviziji Županijskog proračuna.

Bez obzira na to što su dva dožupana dali ostavke na tu dužnost, želi se zavlačenjem rasprave o tome vrlo važnom pitanju dobiti i na vremenu zbog jesenskih IZBORA.

Gdje je novac nestao iz proračuna? Uzmimo samo jedan od primjera: Kako župan M. Coner nije uplaćivao financijska sredstva za STAMBENO ZBRINJAVANJE HRVATSKIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVE OBITELJI tijekom 1998. godine, iako su novčana sredstva uplaćena (1.500.000,00 Kuna).

On laže od samoga početka da će riješiti ovo ili ono - NIJE NIŠTA RIJEŠlO! (Godinama poduzeća u Županiji i dalje stoje pod ključem, a nitko i ne pita kada će biti otključana?)

Župan je pozajmljivao novac i to bez kamata i ugovora, što nije u skladu s Zakonom o proračunu RH. Županija Bjelovarsko-bilogorska vene i trune dok se Župan poigrava njome, a usput se školuje na "visokoj" školi u Gradu Rijeci.

Dok JAVNI DUG dosegao je "razinu" abnormalnosti, a o tome svemu se šuti, knjiga dugovanja - I NE POSTOJI. Blagajnička poslovanja - falsificirana su, dokumentacija neuredna (tako kaže nalaz o reziviji proračuna).

Učinjeni su visoki izdaci iz proračuna, sredstva su doznačena "SINDIKATIMA".

Izvođeni radovi tj. održavanja odvijali su se po rodbinskim linijama. Naplata premašuje vrijednost radova. Izdaci za tekuća održavanja su viši od planiranog, i prikrivani su lažnim računima.

Naručitelji radova "NOVAC SU ISISAVALI lZ ŽUPANIJE" lažnim ugovorima o djelu, bez građevinske dozvole, itd. ZAP je uzimao akceptne i bjanko naloge što nije u skladu i obliku i upotrebi instrumenta platnog prometa, tako da je za vrijeme REVIZIJE vraćena su TRl NALOGA.

Izdaci za poštanske i telefonske usluge su "VISOKI". Na inicijativu Župana M. Conera, Mladen Markešić preuzeo je potpuno uništeno poduzeće, Mesnu industriju "CROMAX" iz ruku HDZ a. Tako da su oni oprali ruke. Prevarili su seljake za 3.000.000,00 Kuna. Stoku koju su predali, šest mjeseci je prošlo, a oni još nisu dobili svoje novce.

General Mladen Markač pastao je upravo 1995. SABORSKI ZASTUPNIK jer je obećao da će on to pitanje kao i druga RIJEŠITI.

Gospodarska komora - Bjelovar na čelu s njenim predsjednikom Ivanom Krolom, lažno informira javnost. Preko 20 milijuna kuna otišlo je za obnovu zgrade Županijskog suda (Bjelovar), a sa nje već otpada "novo" postavljena fasada.

Posjedujemo VAŽNU dokumentaciju ne samo o REVIZIJI PRORAČUNA, nego i o nekim poduzećima u našoj Županiji, a ona će biti objavljena krajem ovog mjeseca srpnja 1999. godine na našoj redovnoj KONFERENCIJI ZA MEDIJE. Ne bi sve to tako bilo da u Županijskoj skupštini Župan nije "OKRUŽEN" podaničkim mentalitetom, otpadnicima i prebjezima iz drugih (oporbenih) stranaka. (Svaka čast onim izuzecima.)

Župan ne samo da je mikro-parazitski demokrata nego ON JE tip koji je od svojih sjednica "UČINlO" teatar i satiru, ruglo i sprdnju, na "tragediju" građana Bjelovarsko-bilogorske županije.

S punim pravom su mu seljaci - prosvjednici u Tr. Markovcu koji su blokirali prometnice vikali "lopovi i kriminalci" (26. 6. 1999. god. u 22,30 sata). Zbog svega što je "On" učinio mora otići s mjesta ŽUPAN i njegovi vijećnici klimavci, malograđani svih boja. Raspuštanje Županijske skupštine i prijevremeni izbori RJEŠENJE je na ovako katastrofatno stanje. Ovih dana HDZ-e osnovao je u Bjelovaru ZAJEDNICU "RADNIKA - ANDRIJA HEBRANG". A zajednica "LOPOVA" već je davno osnovana i to pod policijskom zaštitom.

Bivši dožupan Ante Rade kaže o svojoj ostavci na 18. sjednici, pod točkom "Razno": Dajem ostavku jer neću biti zadnji "ŠTAKOR" koji napušta brod kad tone.

U Bjelovaru, 07. 12. 1999.

Predsjednik: BRANKO STOJKOVIĆ


----------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 13.11.2018. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4499.


Post je objavljen 13.11.2018. u 08:32 sati.