Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Duhovne vježbe bratstva u Resniku

U pripremi za skorašnja doživotna obećanja u Redu propovjednika naše je Bratstvo proteklog vikenda, od 2. do 4. studenog 2018. imalo duhovne vježbe pod vodstvom vlč. Marijana Piskača, župnika Župe uznesenja Marijina u Resniku te duhovnika Marijine legije.

Duhovne vježbe imali smo svakodnevno u popodnevnim satima. Započele su na Dušni dan svetom misom, a završile u nedjelju zajedničkom večerom.

Tijekom ta tri dana vlč. Marijan nam je u svojim nagovorima posvijestio dubinu našeg poziva i ozbiljnost nasljedovanja svetog oca Dominika u svakodnevnom životu.

Poseban je naglasak u svojim razmatranjima stavio na Blaženu Djevicu Mariju i svetu krunicu, u više navrata citirajući spise sv. Ljudevita Montfortskog.



Istaknuo je kako je molitva svete krunice bitna odrednica života u Dominikanskom redu i kako je ta molitva, toliko prezrena od protestanata koji misle da razumiju Sveto pismo, ustvari izvrstan sažetak Evanđelja. Govorio je o marijanskim dogmama i o značaju marijanskih ukazanja, napose onih u Fatimi, za ispravno shvaćanje našeg apostolata i same svakodnevice. Budući da je prva subota u mjesecu pala usred duhovnih vježbi, zajedno smo pred kipom Gospe Fatimske klečeći izmolili posvetnu molitvu Bezgrešnom Srcu Marijinu. To je bio vrlo svečan trenutak kojim smo, svatko ponaosob i kao zajednica, još jednom zavapili Bezgrešnoj da nas sakrije pod svoj plašt, kao u viziji svetog oca Dominika.



U resničkoj župi osjećali smo se kao kod kuće. Ambijent župnog dvora i prekrasne crkve pomogli su nam da se istrgnemo iz misli o svakodnevici i posvetimo se razmatranju o nadolazećim zavjetima. Kroz razgovor s vlč. Marijanom, dobili smo više praktičnih uputa za period pred nama. Na srce nam je posebno stavio molitvu zadovoljštine za sve uvrede Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu te primanje svete Pričesti na usta.

Posebno je za nas radosno bilo svakodnevno moliti Časoslov sa svećenikom. U župnoj crkvi smo svakodnevno prije svete mise molili krunicu s narodom, a završni dan imali smo privilegiju i predvoditi molitvu.



U zahvalu vlč. Marijanu uručili smo mu repliku naše slike blaženog Augustina. Velečasni je bio obradovan poklonom i obećao ga je staviti na vidljivo mjesto u župni dvor. Neka Gospodin nagradi njegov rad i trud jer milosti koje smo preko njega od Gospodina dobili ne mogu se riječima opisati. Ta radost susreta s Gospodinom i jednih s drugima u duhovnom zajedništvu ostaje kao gorivo za sljedeći period kušnje pred nama.



Neka se po nama i u nama proslavi Trojedini Bog! Deo Gratias!

Post je objavljen 08.11.2018. u 22:25 sati.