Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malam

Marketing

Čista savjest ne boji se kucanja noću

Ljudi imaju jednu dobru osobinu. Lako zaboravljaju ono što je bilo loše. To ne znači da ono ne ostavlja traga u njima.

Mirna je došla kod nas u ured jednog sunčanog ponedjeljka. Šef nam je najavio njen dolazak par dana ranije i dobro smo se uskokodakali oko toga. Konačno netko novi, mlado svježe meso. Muškarci su oštrili koplja a žene sjekire.

Mirna je ušetala potpuno neprimjetno. Bila je više sjena nego čovjek. Čovjek-sjena. Kao oni iz Harry Pottera. Samo je koracima dala do znanja da nije beskrvna. Sa muške je strane nastalo pregolemo razočarenje, a žene su potiho odahnule. Još će neko vrijeme svaka sebe smatrati najzgodnijom.

Zapravo, ne bi ju nitko ni zamijetio da nije nosila dolčevitu. Bila je sredina kolovoza i kolektivno smo isparavali. Svi smo pomislili samo jedno- Kakvi luđaci dolaze raditi kod nas! Nije ni čudo da sve normalno ode u Njemačku.
Danas svi pokušavaju na neki način skrenuti pažnju na sebe! Sve je postalo normalno! Kao da ljetne čizme sa rupicama nisu dovoljno uvrnute! Kuda ide ovaj svijet! I puno je uskličnika i upitnika proletilo iznad naših glava.

Godišnja doba su prolazila a dolčevite su se smjenjivale. U početku smo bacali oklade, a onda smo uskoro skužili redoslijed. Sivu oblači ponedjeljkom, a plavu petkom. I onda kažu da je život nepredvidiv.

Mirna je uskoro postala predmetom kolektivnog izbjegavanja. Sama je ručala a i šef joj je nerado dodjeljivao zadatke. Najlakše je biti lud, ni radit ne moraš! Uvijek ovi najvrijedniji prođu najlošije. Pa se ti trudi! Samo nam je trebala još jedna takva neradnica! Uhljebi na sve strane! Mora da joj je tetak neki sumnjivi poduzetnik ili ministar. Ali neka, sve to jednom dođe na svoje. Bog će nagraditi poštenog čovjeka.

Nismo ni trepnuli a već je došao Mirnin rođendan. Gospođa Dragica iz ljudskih potencijala nas je nazvala i upozorila da ne zaboravimo kupiti poklon kolegici. Bio je lipanj i sunce je upeklo jače nego ikada. A mi smo se odlučili malo našaliti. Pa smo joj kupili vunenu dolčevitu, nešto deblju od ovih njenih standardnih. Neka se skuha od muke. I pored svega narančastu. Da ju što bolje vidimo kad ne radi! Inače se uvijek nećkamo oko poklona kolegama, ali smo znali da će ovaj biti pun pogodak.

Mirna je pokušala zataškat da joj je rođendan pa se nemalo iznenadila kad nas je vidjela s poklonom. U trenutku se sledila. Svi smo zastali i po prvi je put malo bolje pogledali. Psorijaza joj se spustila ispod granica dugog rukava. Tulum je završio brže nego inače, a mi te večeri nismo oka sklopili.

Čista savjest ne boji se kucanja noću.



Post je objavljen 08.11.2018. u 16:15 sati.