Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

That's Amore

Idem danas popodne doma nasipom, i odlučim sjesti na klupu uz Petrinjčicu, nisam to napravila ne sjećam se kad. Jesen je majstorski obojila stabla i prostrla tepihe od lišća pod svakom krošnjom, valjda me to i privuklo. Tiho je, čuje se tek šum vode i poneki list proleti zrakom, stvarajući trenutnu čaroliju boje pred mojim očima.

Vadim cigarete iz džepa, i krajičkom oka na idućoj klupi ugledam vrlo mladu djevojku. Prekrasna je; visoka, vitka, odjevena pa recimo po mom ukusu - ničim ne ističe svoju ljepotu, a opet je toliko lijepa da je ne možeš ne zamijetiti. Nervozna je, očito nekog čeka; svako toliko pogledava na sat i naviruje se na stranu nasipa na kojoj ja sjedim. Neprekidno popravlja rub kaputa i skida nevidljive končiće sa svoje haljine. Iznenada ustaje, i njeno lice obasjava blještav osmijeh, jedan od najljepših koje sam vidjela; popravlja kosu i kaputić i pomalo nesigurno kreće prema mojoj klupi. Njoj ususret dolazi mladić, jednako blještavog osmijeha, pruža korak kako bi joj prišao što prije. Pruža ruke prema njoj i privlači je u sigurnost svog zagrljaja, ljubi joj kosu i lice; prima njeno lice svojim rukama i privlači ga svome. Iz njih isijava silna, moćna energija, dovoljno jaka da sruši postojeći svijet. Ne primjećuju ništa osim jedno drugo; za njih ništa drugo niti ne postoji. Prekrasno je gledati ih tako ispunjene srećom i ljubavlju. Odlaze čvrsto zagrljeni, da je tako nešto izvedivo uvukli bi se jedno drugom pod kožu.

Ostajem sjediti na klupi, slušam Petrinjčicu kako šumi na svom putu prema ostatku svijeta, i ne mogu a da se ne nasmiješim. Ljubav je uistinu sila koja sve pokreće, i bez koje ništa nema smisla. Ljubav svojom silinom otapa i najtvrđa srca, svojom svjetlošću ispuni dušu u tolikoj mjeri da blista poput krijesnice u vrelini ljetne noći. Ljubav je sama po sebi toliko prekrasna da i nedužnog promatrača ( kakav sam bila ja svjedočeći susretu dvoje prekrasnih mladih ljudi koji se silno vole ) ispuni radošću i izmami mu osmijeh na lice. Ljubav je naprosto ljubav.



Post je objavljen 02.11.2018. u 15:18 sati.