Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdturopolje

Marketing

Dan otvorenih vrata 2018

U subotu, 13.10.2018. godine, sada već 5 godinu za redom, održali smo Dan otvorenih vrata. Bila je to prilika za posjetitelje da na jedan dan, a možda i za stalno, postanu dobrovoljni vatrogasci.

Zajedno sa Prijateljima iz PGD-a Brezje (Maribor, Slovenija) izveli smo pokazne vatrogasne vježbe za sve posjetitelje. Vježbe su izvedene po segmentima i sa bliskom suradnjom posjetitelja, koji su u svakom trenutku mogli postavljati pitanja vezana uz vježbe, ali su istovremeno mogli i sami probati dio vježbi, odnosno dio opreme sa kojom se radi na vatrogasnim intervencijama.

S obzirom da je ovo jedina međunarodna vježba u našoj zajednici, koja se održava sada već 4 godinu za redom, svi su imali prilike vidjeti kako vatrogasne zadaće odrađuju slovenski, a kako hrvatski vatrogasci, koja je razlika u taktici, opremi i vozilima.

Nakon što smo razmijenili iskustva i zajedno odradili vježbe, za naše najmlađe, pripremili smo i poligon znanja i spretnosti, koji su oni naravno uspješno prolazili.

Prikazan je i rad sa impulsnom puškom te gašenje simuliranog požara sa aparatima za početno gašenje prahom, što su probali i posjetitelji Dana otvorenih vrata.

Uglavnom, bilo nam je zabavno, lijepo smo se svi skupa podružili, a primili smo i nekoliko novih članova, što nas jako veseli!

Hvala svima koji su dali svoj doprinos da se ova manifestacija održi, a posebno hvala našim prijateljima iz Brezje na prekrasnom druženju i korisnim poklonima !











Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/

Post je objavljen 14.10.2018. u 08:34 sati.