Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ggirry2

Marketing

David Trueba: Četiri prijatelja


Četiri mladića, četiri dobra prijatelja, kreću na godišnji odmor, na zezanje i razbibrigu. Ludiranja prestaju, odnosno dosežu vrhunac kada, protivno planu, završe na svadbi bivše cure jednog od njih.
E to je za njega bolno jer ju još nije prežalio.
Bedak, to je moj komentar. Što dalje od bivših je jedino ispravno pravilo, isto kao i ono, što dalje od punice.


prva rečenica:
"Uvijek sam sumnjao da je prijateljstvo precienjeno"

posljednje rečenice:
" Slušao sam zvuk vlaka usred snažne ljetne oluje, galop kotača na tračnicama, taj zvuk koji uvijek govori nešto veoma osobno onome tko ga sluša. Pogledao sam Claudija i Blasa pored sebe i shvatio, donekle, što je značilo prijateljstvo. Bila je to prisutnost zbog koje nisi mogao izbjeći da se osjećaš sam, ali koja je činila putovanje podnošljivijim."


zanimljivi citati:

"Nije izgledala kao da se ljuti na mene. Ponekad su žene neshvatljive. Nikad nećemo uspjeti razjasniti njihovu sposobnost za ljubav, ali ni za mržnju. Zato na kraju mi muškarci postanemo shizofreničari. Pretpostavio sam da ona neće ništa učiniti kako bi spriječila da odem, ali gajila je u sebi toliku žudnju da se svidi da nije mogla podnijeti da odem bez dobre uspomene na nju."

"Tvoje jasnocrvene usne otisnute na salveti. Tvoj obris na plahtama. Otisak tvojih stopala u pijesku. Valovi koje tvoje tijelo stvori kad uđeš u vodu. Oblik što ga zadrži haljina koju skineš. Jeka tvoga glasa. Tvoj miris na cvijetu koji si upravo pomirisala. Slika koja se tek sekundu zadrži nakon što se udaljiš od ogledala.
Moj golemi muzej s uspomenama na tebe koji često posjećujem u mašti."

"- Jesi li pijan, Solo?
- To je veoma osobno pitanje. Recimo da sam veseo, a da bih bi oveseo na tvom vjenćanju, ne preostaje mi drugo nego da pokušam zavarati stvarnost uz pomoć bilo koje halucinogene metode.
- Nisi sretan zbog mene?
- Nisam sretan zbog sebe."


Post je objavljen 25.10.2018. u 14:37 sati.