Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U ZELENOJ AKCIJI ZAPOČEO EKO SEMINAR


INFORMIRANJE I OBRAZOVANJE JAVNOSTI!

Predavanjem „Uvod u eko-aktivizam“ predsjednice Zelene akcije, Željke Leljak Gracin, u utorak 23. listopada započeo je jesenski eko-seminar – koji je najstarija edukativna aktivnost Zelene akcije, koja se provodi već 21 godinu. Iduće predavanje će se održati u četvrtak, 25. listopada, a tema će biti o klimatskim promjenama.
Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati javnost o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. Svake godine nova generacija polaznika_stekne nova znanja, temeljena na suvremenoj znanosti i podacima, te informacije za razumijevanje tematika okoliša i održivosti.
Uz redovite teme, kao što su klimatske promjene, energetika, otpad, transport, zaštita prirode, na predavanja se obaruju teme izvan sfere zaštite okoliša u užem smislu, npr. pitanjem ideologija i politika koje se provode uz zaštitu okoliša i održivog razvoj te njihovim mnogostrukim interpretacijama, konceptom . smanjenja naše ekonomije, potrošnje, itd. Novost na ovogodišnjem Eko-seminaru su dvije tribine:„Voda kao pravo i javno dobro“ i Intersekcionalnost – na križanju održivosti i ravnopravnosti“, koja će tematizirati identitete - etnički, rodni, itd. - te kako utječu na vrste opresije koje osjećamo i kako se oni zajedno vežu uz neodrživost našeg ekonomskog sustava i neravnopravnosti našeg društva.
Eko-seminar završava Vikend radionicom gdje će polaznici imati mogućnost više naučiti o zagovaračkim akcijama i kampanjama kakve provodi Zelena akcija te uz pomoć iskusnih aktivista i aktivistkinja isplanirati i izvesti akciju na tu temu.
Predavanja su besplatna, a održavaju se u Zelenoj akciji, Frankopanska 1, Zagreb s početkom u 18:00 sati. Više informacija na :bit.ly/2QHoWuN

Kontakt: Sven Janovski, 099/83 76 805, sven@zelena-akcija.hr



Post je objavljen 25.10.2018. u 05:49 sati.