Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Još malo o fotosajmovima

Fotosajam je za svakog ozbiljnog fotografa ono što je sajam lova i ribolova za svakog (ribo)lovca, autoshow za svakog ljubitelja vozila, ili poljoprivredni sajam za svakog poljoprivrednika.

Nedavno je održan zagrebački Fotosajam. No sličnih sajmova ima i u drugim državama; u Sloveniji je to Fotosejem, u Srbiji Fotoberza, a od svih fotosajmova sigurno je najpoznatiji i najveći Photokina koja se održava u Njemačkoj.

Inače, svaki takav sajam je prilika za:

- Druženje - sa prijateljima i poznanicima sličnih (fotografskih) interesa, ili upoznavanje novih ljudi sličnih interesa.

- Isprobavanje opreme - Uglavnom se na sajmovima mnogo toga može i isprobati, a što može biti ili prilika za "igranje" sa nekim željenim ali nedostupnim komadom opreme, ili pak pomoć prilikom odluke o kupnji nečega kad postoje neke nedoumice i dileme.

- Kupnju uz sajamski popust - Neki izlagači za vrijeme trajanja sajma, a ponekad čak i određeno vrijeme nakon njega daju na kupljene stvari tzv "sajamski popust" koji nekad bude od "siboličnih" 5% pa čak do "izdašnih" 30%; velika je razlika, pogotovo kad je riječ o većim iznosima, neki komad opreme nabaviti po osjetno nižoj cijeni.

- Naslikavanje - samog sebe, svojih prijatelja i kolega, zgodnih hostesa i modela...

Post je objavljen 22.10.2018. u 20:15 sati.