Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bartimejcroata

Marketing

O DROGERAŠIMA -ČETVRTI DIO

Ovaj četvrti post u seriji smatrajte trećim, a treći neka bude završni. To zato što sam zaboravio jednu važnu napomenu. Radi se o tome da nije pametno zaposliti nezaposlena drogeraša jer će novozaposleni drogeraš svu plaću potrošiti na drogu, čak će ulaziti i u dugove jer ima magijsku svijest da će mu plaća pokriti i drogu i sve troškove života.
Prosječni nezaposleni drogeraš je u stalnoj besparici koja ga spašava od veće uporabe droge. Dakle neka prijatelji i rodbina drogeraša izbjegavaju novčano pomagati drogeraše i pomagati im da se zaposle. Po mom mišljenju ne treba im davati ni hranu jer će oni onda svaku slobodnu kunu potrošiti na duhan i travu ili čak za šmrkanje 'koke' umjesto da se uče trošiti novce samo na hranu i odjeću i eventualno sobu za stanovanje.
Ove preporuke ne važe ako ste sigurni da su se drogeraš ili drogerašica uspjeli odviknuti od droge. Tad zaslužuju svaku vrstu pomoći.
Pošto je danas epidemija uporabe droge teško je očekivati da će netko poslušati ove moje spasonosne savjete. U svakom slučaju drogerašica će se obratiti tek kad 'padne na dno' tj. kad ostane bez novca, bez hrane i stana. Pa onda se možda odluči otići u Komunu za odvikavanje.
Svima u Komuni želim da im milost Isusova donese obilje nebeske radosti koja je neuporedivo veća od štetne opijenosti uma i mozga koju donosi droga. Svako dobro.
PS-Isključio sam komentare na određeno vrijeme.

Post je objavljen 22.10.2018. u 17:56 sati.