Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Miami (Myaamia) – 'narod koji živi nizvodno'

Narod 'Miami' (Myaamia) činila je federacija šest plemena (Atchakangouen, Kilatika ili na algonkin jeziku 'Kineepikomeekwaki', Mengakonkia ili na algonkin jeziku 'Michikinikwa', Pepikokia ili na algonkin jeziku 'Kiteepihkwana', Piankeshaw i Waayaahtanwa) koja su živjela u dolinama rijeka Maumee na jeziku algonkin 'Taawaawa Siipiiwi', Illinois, Meramec i Wabash.

Narod Miami također je uvijek birao pogrešne strane tijekom ratova, pa je tako u Francusko-Engleskom ratu na strani gubitnika Francuza, tijekom Američkog rata za oslobođenje na strani Britanaca, a tijekom rata 1812 između Amerikanaca i Kanađana (Britanaca) na strani Kanađana (Britanaca).

Poradi toga zadesila ga je ista sudbina kao i sva Sjeverno-američka plemena Velikih jezera. Raseljen je iz svojih obitavališta i sveden na minimalan broj pripadnika koji danas žive u Oklahomi.

Zastava Miami naroda je bijele boje s velikim pečatom u sredini koji čini crveno-crno-žuto-plavi prsten ispunjen žutom bojom na kojoj su crna čaplja i kornjača. Ispod prstena nalazi se šest crno-bijelih pera koja simboliziraju šest plemena jednog naroda.

U gornjem dijelu pečata ispod crveno-crno-žuto-plavog prstena piše crnim slovima 'MYAAMIA', a u donjem dijelu 'MIAMI TRIBE OF OKLAHOMA'.




Post je objavljen 20.10.2018. u 17:33 sati.