Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Free - Free At Last (1972.)

Free at Last je peti studijski album engleskog rock benda Free . Bend je razišao u travnju 1971. zbog razlika između pjevača Paul Rodgers i basista Andyja Frasera, ali je sada opet okupio.

Svi članovi benda napravili su zajednički napor kako bi glatko i učinkovito radili za gitarista Paula Kossoffa zbog patnje zbog ovisnosti o Mandraxu (Quaaludes). Na primjer, u simboličnoj gesti sve pjesme su dodijeljene svakom članu benda, bez obzira na to tko ih je zapravo napisao.

Odnos prema pisanju pjesama također je bio drukčije različit; [2] uopće nema izravnih rock pjesama, a tri pjesme koje sadrže brze temple sve imaju sporije i introspektivnije trenutke. Također, mnogi su obožavatelji protumačili neke melankolične tekstove (od kojih su mnoge ljudi u nekom obliku emocionalne nevolji) kao da se odnose na Kossoff.

Album je bio prilično uspješan, na vrhu je na 9. mjestu na britanskim ljestvicama albuma, čineći ga svojim najuspješnijim britanskim studijskim albumom od vatre i vode . Jedno izdanje "Little Bit of Love" dostiglo je # 13; unatoč tome što nije ušao u prvih deset, bio je i treći najprodavaniji single release (bit će pretučen "Wishing Well" sljedeće godine). Album je prošao manje dobro u SAD-u, dostizanje # 69; to je još uvijek značajan napredak na svim prethodnim albumima bar Fire and Water .

Ipak, problemi su ponovno počeli kada se bend očekuje od turneje za promociju albuma, jer je Kossoff bio suočen s zadatkom za koji nije bio fizički sposoban. [5] Gigs je bio katastrofalan, a Fraser se sjetio da "možete vidjeti ljude u publici koji plakaju za njim, žudeći za njim da bude dobro" (citiran u bilješkama Phil Sutcliffea). Ne mogu nastaviti, Fraser je napustio bend trajno, u dobi od samo 20 godina. Kossoff je također izvukao iz turneje (iako nije tehnički napustio band) kako bi tražio liječenje zbog ovisnosti o drogama . [6]

Tijekom razdoblja krajem 1971. godine, kada su se bendovi podijelili, Kossoff i Kirke formirali su novi bend s japanskim basistom Tetsu Yamauchi iklavijaturistom John "Rabbit" Bundrick ; Kirke ih je zamolio da se pridruže turneji u mjestu Fraser. Prihvaćali su i uskoro su se službeno pridružili bendu.



Popis Pjesama:

Side One:

1. Free - "Catch a Train" 3:32
2. Free - "Soldier Boy" 2:51
3. Free -"Magic Ship" 5:22
4. Free - "Sail On" 3:05
5. Free -"Travellin' Man" 3:23

Side Two:

6. Free - "Little Bit of Love" 2:34
7. Free - "Guardian of the Universe" 5:32
8. Free - "Child" 5:18
9. Free - "Goodbye" 5:05

Personnel:

Paul Rodgers – vocals, piano
Paul Kossoff – lead guitar, rhythm guitar
Andy Fraser – bass guitar
Simon Kirke – drums, percussion


PREUZMI



Post je objavljen 20.10.2018. u 16:07 sati.