Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Čiča - miča 6 ( valjda )

Sve dosadašnje čiče – miče ( dobro, skoro sve ) bavile su se nastojanjem da završe stradavanjem vuka, i to na način da mu se natrpa trbuh kamenjem, da upadne u peć kroz dimnjak i svaštanešta. E zato danas neću o vuku. Danas ćemo malo rasvijetlit misterij mačka u čizmama, da ne bude stalno nasilnih smrti na završetku priče.

Dakle, priča izrijekom tvrdi da je neki tamo mlinar svojoj trojici sinova ostavio slijedeće – najstarijem mlin, srednjem magarca, a najmlađem mačka. I sad zamislite kad u nasljedstvo dobijete mišolovca, kakva to neizmjerna sreća mora bit. Ja sam sigurna da je nasljednik bio bijesan ko ris, sve dok mačak nije šta ? Progovorio. Pa zatražio da mu nabavi par čizama i vreću, i priopćio da ga neće bit doma s vremena na vrijeme jer da će radit na prosperitetu svog vlasnika, to će reć najmlađeg mlinarovog sina. ( Nameće se pitanje gdje je našo čizme za mačka da mu paše broj, al dobro - nećemo cjepidlačit ).
I ode on u šikaru, uvati zeca i odnese ga kralju, uz duboki naklon i ljubim ruke i to vam šalje moj gospodar, vitez Karabas. Pa svako malo nalovi jarebica pa odnese opet kralju, i opet duboki naklon i ljubim ruke i to vam šalje moj gospodar.( Znači, i u ovoj priči stradavaju životinje, al nije vuk i za dobrobit je glavnog lika, pa je samim time podnošljivo ).
Pa će kralj potegnut jednog dana u vožnju kočijom sa svojom kćeri. Mačak naravno znao za to navažanje, pa priopći vlasniku da je od krucijalnog značaja da se ode kupat i da sve prepusti njemu u šape. I kad su došli kočijom do rijeke, mačak digne dreku da se vitez Karabas utapa ( dobro, to je malo suspektno da se jedan vitez prokušanih vrlina davi, al nisam ja pisala priču pa onda bude i nelogičnosti ). I iščupaju ga na obalu, a mačak još dodatno zamasti i kaže da su mu pokrali robu dok se kupo, ko da je plivo preko La Manša. Ajde obuku oni dečka u onak malo bolje prnje, i naravno princezi odma upalo u oko da je Karabas onak baš zgodan frajer. Pa jel bi se provozo s njima malo. Bi, kak on ne bi.
Mačak bržebolje odlaufa ispred njih, pa priprijeti putem svima na koje je naletio da imaju reć kako je sve vlasništvo viteza Karabasa, jer ak neće biće samljeveni od strane istog. I tak dođe i do dvorca zlog čarobnjaka, kojeg je onda navuko na tanak led; ajde bil se ti pretvorio u lava ? Ovaj u roku odma dobije lavlju figuru. Dobro, to znaš, baš si me prepo; ajde sad u miša. Čarobnjak koji je bio naivac ko Generalić pretvori se u miša, i mačak ga naravno šta ? Pojede. I kad je kraljevska kočija naišla, eto mačka pred njih – o, eto vas, vilkomen in da haus od moga vlasnika. Princezi se momentalno još više svidio, a kralj je naravno odma prokljuvio da je najidealnije šta prije udat svoju kćer za takvog bogatuna. Eto svatova, buklije, barjaktara i svih ostalih nuspojava.

Pouka priče glasi – ak nemate mačka, nabavljajte pod hitno. Uz malo sreće, možda i vaš novi ljubimac zatraži čizme i vreću. Pa nemojte ništa puno ispitivat, dajte mu šta traži i nadajte se bit pernatiji od Ronalda, i to bez treninga.





Post je objavljen 19.10.2018. u 17:13 sati.