Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nediljkonedic

Marketing

Bili smo na SOZAH-u (11)

Prvo natjecanje na XXXIV. SOZAH-u bio je „Čvor Open“, održan već u petak, 5. listopada. U roku od 90 minuta valjalo je što točnije odgonetnuti zadanih 19 zagonetaka koje su sve ranije bile objavljene u nekome od Čvorovih časopisa. Odgonetačima su podastrijete klasična križaljka, skandinavka, 4 rebusa, talijanka, pomicaljka, 2 premetaljke, kriptogram, učahurena premetaljka, adresa, zbrajaljka, osmosmjerka, razmještajnica, rasputnica 7 x 11, posjetnica i križaljka iz ZEZ-a. Neke od njih vam nudim na rješavanje:

Botanička pomicaljka (traže se tri biljke)

KAMELIJA
RUSOMAČA
MAHUNA
BOROVICA
KOPRIVA
VANILIJA
KININOVAC
SASAFRAS

Slikar naivac (premetaljka)

KIĆO, NAIVAC CRTA VOLA!

Učahurena premetaljka

Priznanje sa svih strana
dobi vojska izabrana!

Zemljopisni kriptogram

BRANKOVINA
PODVIS
UGLJEVIK
SVILAJNAC
KOVILJE
BUKVIK

Adresa

EVA I ROK GALIC

Najveći mogući zbroj bodova bio je 242. Trojica najuspješnijih bijahu Nazansky (236), Galogaža (234) i N. Nedić (212).
Zasebna priča su, barem za mene, rebusi. Od njih četiri odgonetnuo sam tri: dva točno (ovi u sredini) i jedan netočno (zadnji), dok prvi nisam iako je bio najlakši. Budete li odgonetali treći rebus morate znati da je na kosturu slovo „U“.



A sada zanimljivost vezana za moju odgonetku slovnoga rebusa. „Uspio“ sam pronaći odgonetku LUKO SOSU ZAKAPAO s postavkom: L UKOSO, S UZ A, KA PA O, koja mi nije priznata mada izgleda ispravno. Držim da ju je žiri mogao priznati jer nisu navedeni brojevi slova u postavci i rješenju. Na vama je da pokušate doći do odgonetke koju je zamislio autor toga slovnog rebusa.

Čvorovac


Post je objavljen 18.10.2018. u 00:53 sati.