Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Nova vuna, staro st(r)anje



Jučer obavljeno šišanje psa uz sporadični prosvjed dotičnog. Mi svladali ćevape i pizzu čekajući ishod postupka. Ti ishodi mi izlaze na uši, to je sad najmodernija riječ birokratizma obrazovnog sustava.
Jutros bio u biblioteci, digao, kako je naslovljeno, "Bijelu knjigu Stipe Šuvara", zanimljiv dokument vremena, čijih je dosta autora i žrtava još živo. Pročitao prvo poglavlje o zbirki poezije "Vunena vremena", zbog koje je autor Gojko Đogo završio u zatvoru, znam da mu je prva oštra kazna smanjena na godinu dana, ne znam koliko je odslužio. Pjesme, koje su citirane, su mi sad s odmakom vremena bezvezne s ružnim aluzijama, no zbog navedenih izjava bi i danas popušio zatvora ili novčanu kaznu, koja bi ga dokrajčila. Među najžeščim braniteljima slobode stvaralaštva bili su, i u kasnijim događanjima dokazani barabe i fašisti.
Danas kritičarima sustava, gazde na svim nivoima na sve načine otežavaju egzistenciju i mnogo efikasnije ih uništavaju. Potlačenima to ne smeta toliko, ako su im gazde čisti Hrvati.


Post je objavljen 16.10.2018. u 13:45 sati.