Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/astrosailor22

Marketing

Beton u glavi i u guzici

Čitanje HR novina ponekad je opasno za ugodan osjećaj, čak i kad je u pitanju jutarnja kava u sunčano
subotnje jutro. Zato to radim samo kad se zaboravim i kliknem da ipak vidim što to radite tamo daleko. I onda požalim.

Ne tako davno sam čitao sasvim kulturan članak na temu zaštite mora u kojem žena spominje kako smo u Lijepoj Njihovoj do 2000-te zacementirali 830 km obale, u odnosu na 150-ak km koliko je bilo zacementirano do 1960. Članak je na ovoj
poveznici
Bilo je zanimljivo vidjeti da se netko bavi time i znanstveno, a ne samo džeparoški.

Danas sam pročitao o bandi džeparoša koja nas u bestidnoj samopromociji (ili je novinar potpuno sišao s uma pred par zelembaća?) uvjerava kako je njihova zarada u našem interesu:
poveznica
Mala caka je da im moramo dati 250-ak hektara terena uz more. Mislim, isplatit će to oni ono par ljudi koji tamo imaju zemlju, gradskim moćnicima će kapnuti za koje novo nabrijano auto, nema frke...ali slijedećih 8 km obale će se od "zapuštenog pašnjaka" i grmlja i "beskorisnog" kamena kao čudesnom rukom dotaknuto pretvoriti u živi izvor...novca! $$ i $$ i $$ u okicama i svi nastavljaju dupeta i ližu nogu (i poviše) ruke koja "daje". Vrapca daje, uzima ovcu! A razlika u njegov džep.

Pazi ga, tamo u članku slikica projekta, nastat će "autohtono Dalmatinsko naselje", vidi, ima i crikvu, a jel protestantska ili je to možda autohtoni dalmoški scijentološki hram, kao onaj u San Francisku? Koga oni zaj...?

I još bi mi kao morali bit zadovoljni što će američke bogate guzice u takvom resortu zaposjesti dio naše obale. Jer će u tom naselju oni radnici koji će ga graditi, zamislite, i živjeti. Valjda kao sobari i jebari za te silne bogataše! A zapravo će oni radije uvesti svoje, ili pak platiti filipinke, indijce, na koje su navikli, što se davit s nekim tu balkancima, to je sve bagra, dokazano!

Mislim, znam, znam, ne treba se Amera bojati, na sreću to je samo još jedan probisvjetski plan lokalnih da neurbanizirano urbaniziraju (na ime "velike investicije") i onda kad bogati govnar podvuče rep pred lokalnim preprekama iduće garniture vlasti (jer tko bi to sve zadovoljio, i Sv. Duh bi rekao "basta!") njima lijepo ostane urbanizirano zemljište...ali toga se već treba bojati, jer znamo što slijedi, već viđeno na toliko mjesta uz svjetska mora, ne samo Sredozemno.

Čak me ni to ne šokira, nego činjenica da se to može prodavati u novinama kao pozitivno. I nikom ništa.

Meni je to uvredljivo, smatraju nas budalama. Vjerojatno opravdano, kad se promisli o onom što se vidi novoizgrađenog uz obalu Lijepe Njihove. I onda naši vrsni navijači i 'rvatine bacaju banane pred igrače koji im ne pašu na šahovnicu...a sami imaju bananetinu, samo betonsku, usrid pozadine. I još bi ju i nama ugurali, i htjeli da ju primimo s osmijehom. Strašno!

Ovdje je primjer jedne (još) nezabetonirane obale, iako se lokalni trude zadnjih 50 godina.

gf

Na sreću su toliko isposvađani i jalni da se, nadam se, nikad neće dogovoriti oko ikakve investicije ovdje. Evo i neke neposredne koristi od nesloge! Živjela!


Post je objavljen 13.10.2018. u 18:04 sati.