Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

No Bra Day ( kako kome )

13. listopad proglašen je danom bez grudnjaka. Pa obzirom da sam žena dozvolte mi da otvorim svoju iskustvenu škrinjicu i o tome napišem nešta dubokoumnih rečenica.

Prvo doživiš šok kad ničim izazvane počnu rast; sve gledaš i ne vjeruješ šta ti se to dešava i pitaš se kog će ti vraga te dvije kvrge s prednje strane. One rastu i rastu, neovisno o tvojoj volji i očekivanjima. Pa one cure kojima ostanu onak nešta manje budu gorko razočarane jer da im grudnjak zapravo s tom veličinom neće ni zatrebat, osim da ga povremeno objese na štrik, da susjedi znaju da ima žensko u kući. S druge strane cure kojima se rast nikako zaustavit imaju napade panike, jer šta će im tolike skalamerije koje baš i nemaju neku pametnu svrhu osim da ih zajebavaju cijeli život.
Zašto zajebavaju ? E pa za početak mama kupi grudnjake i ajmo - oblači to na sebe. Pa te stišće. Pa te kolje. Pa se nemreš al nikako naviknut na nošenje tog oklopa, a mama ko žandar svako jutro potegne rukom preko leđa da provjeri jesi ga obukla, pa te potjera nazad u sobu ako nisi - marš ga obuć, šta sam ti rekla i zašto sam ga kupila, oćeš da se objese do dvadesete ?
Onda rodiš, pa se bori s mlijekom koje nadire u tolikoj količini da imaš osjećaj da bi komotno mogla i Dukatu slat izvjesne količine. Pa se izdajaj. Pa se upale. Pa bole ko sto vragova. ( Ne treba valjda ni spominjat svakomjesečni ritual u kojem iza ovulacije počnu bolit toliko da bi ih najrađe stavila u neku kutiju pa na ormar, al ne možeš jer se mrcine ne daju odšerafit. Jebate, bole i kad se tuširaš. Pa tak jedno trideset - četrdeset godina, ovisno kad krene klimakterij. )
E onda s nekih tridesetpet - četrdeset skužiš da su se gospođice počele mijenjat; promijenile malo i oblik i način gravitacije. I opet im ništa ne možeš, jer cijeli život one rade ono šta im se hoće, ko da nisu tvoje. Jer kad skineš grudnjak one naprosto izgube orijentaciju i idu kud se njima hoće, a ta se putanja uglavnom uopće ne slaže sa onom kojom bi ti htjela da one idu.

Tak da meni dan bez grudnjaka zapravo ne predstavlja neke značajne promjene. Ja sam sa svojim oklopom srasla i skidam ga jedino kad se kupam. Vi koje ste danas zavitlale oklope sa sebe - molim lijepo, pozdravljam vašu inicijativu. Teško sam se navikla na nošenje, a sad već godinama ne znam bit a da ga ne nosim. Meni je zapravo svaki dan = dan nošenja grudnjaka. I tako već...zapravo nebitno koliko godina, previše u svakom slučaju.





Post je objavljen 13.10.2018. u 12:47 sati.