Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bartimejcroata

Marketing

ŠMRKANJE I OSTALI NARODNI OBIČAJI DROGERAŠA



Kad su Bandića pitali što mu je nos crven rekao je da je on član Braće Hrvatskog Zmaja i da ponekad izbacuje vatru na nozdrve, i da to nije zdravo ali treba se radit.
Drogeraši su vam jedan fini svijet samo su ubitačno dosadni jer jedino misle na lovu. Nisu oni materijalisti nego bi samo malo dimili joint jer je duhan zdrav i od njega nijedan indijanac nije umro od raka. Majke ti, nije stigo dobit rak jer su ga protestanti skratili za glavu. Ali dobro, kakve to ima veze sa šmrkanjem. Ljudska vrsta je evolutivno napredovala pa je šmrkanje zamjenilo pušenje. I to se podosta raširilo i opisano je u poeziji:
Cijelo selo šmrče bijelo
Samo pop puši drop.
Mislio sam na najbjednijeg od svih Hrvata, popa čikaškog kardinala Cupicha koji je nedavno jednom svećeniku zabranio da zapali zastavu duginih boja koja se, vidi čuda, nekako pronašla u skladištu nadbiskupije. Kad je župnik čuo da kardinal brani zastavu svim srcem svojim i da brani jednom svećeniku da je zapali, naljutio se i uzeo nekoliko još preostalih normalnih župljana i napravio egzorcizam nad zastavom na zeprepaštenje i očaj prisutnih zlih duhova i zaprepaštenje samog našeg kardinala i zapalio zastavu. Kad je kardinal to čuo odmah nazvao našeg Bozanića no nije od njega mogao dobit savjet jer se Bozanić raspričao kako mu cure krovovi na crkvama i da treba para da to popravi. Ovaj je poklopio slušalicu unatoč velikoj ljubavi prema rodnoj grudi i odmah otpustio zločestog župnika koji je inače bio zlostavljan od jednog svećenika kad je bio ministrant i to je dugo trajalo. Nije mi poznato je li otpušteni župnik dobio slom živaca ali ja jesam. Inače ovog neviđenog bijednika Cupicha nedavno je papa postavio za kardinala jer se ovaj predivni papa raspojasao kod kadroviranja pa je pederčića Cupicha postavio za kardinala.
Drogeraši, među kojima ima i dosta pedera, samo misle kako će se napušiti ili našmrkati, tj jest samo misle kako doći do love da kupe ta inače zdrava pomagala za utažiti požudu za Rajem a nama zaostalim konzervama vjernicima poznato je da takva jaka požuda za Rajem drito vodi u pakao kad se dotični jadnik predozira ili čak umre od apneje i kod manjih doza.
Drogeraši su najdosadnija i najgluplja bića na planetu Marsu i Veneri. Oni svoju jadnu rodbinu i prijatelje izbezumljuju do boli. Izvlače lovu a onda kukaju kako su gladni, nemaju stana, nemaju odjeće čak nemaju ni tenisice najkice. Nemaju ni kišobrana ni auta jer su sve trampili (nema veze sa Donaldom) za drogu. I kad jadni roditelji i rodbina konačno dođu do pameti i pošalju ih, znate već gdje, e onda počinje prodaja tijela za drogu (a prije je to bilo samo radi gušta), također prodaja droge za drogu što je zdravo jer se tako produžuje boravak u Raju kako pripametni drogeraši umuju. I tako oni hode širokom stazom grijeha koja ih zasigurno odvede u pakao kad umru. Što je jako žalosno i tužno, ali i pravedno. Znam jednu prijateljicu koja se predozirala i kad je došla pred sv. Petra ovaj konzervativac je upita – A kud si ti pošla ženska glavo. Kaže ona –Pa ja bi u Raj jer sam navikla stalno biti skroz probuđenih čula –ono je li, kao u Raju. Petar joj kaže- Ti si se nauživala raja na zemlji a sad fino odi u pakao i skužit ćeš da si drugima na zemlji radila pakao, a oni su ti fino govorili da se obratiš na vjeru Otaca i da počmeš normalno živjeti.
Ima još jedna zanimljiva osobina drogeraša. Vole eko hranu, zeleni su i u duši i u politici, dakle sve u svemu promoviraju zdrav život i time maltretiraju normalan vjernički svijet koji ima povjerenja u svoj imuni sustav. Drogeraši su svoj duhovni imuni sustav uništili, toga nisu svjesni i panično se boje pesticida i ostalih otrova (osim par stotina kancerogenih tvari iz duhana i iz 'koke' koja je sva anorganska što pijevcima uopće ne smeta). Dakle imuni sustav tijela koji je na sliku imunog sustava duha za njih kao da ne postoji. To treba razumjeti. I kad počmu pričati satima o pesticidima treba ih zaliti hladnom vodom i otjerati od sebe. Radije bih se najeo 'pesticida' nego slušao jednog prosječnog drogeraša kako pola sata priča o tome kako su pesticidi nezdravi.
Kad sam jednom prijatelju pričao kako se molim anđelu čuvaru da me čuva od drogeraša, on mi je rekao da se on ne moli i da ja svog anđela čuvara vodim kući. I da sam ja vjerski fanatik a da je on normalan vjernik, taman kao da ja to ne znam.
Kad su Plenkovića novinari pitali da li šmrče on reče da njega u tome sigurno nema. A kad mu jedna mlada i lijepa i pametna novinarka reče da oko njega ima koji šmrču, on reče- Neka samo šmrču, ne smeta to meni ako šmrču na moju slavu.
U HDZeu sastanci počinju sa molitvom- Slava Bogu na nebesima i na zemlji mir ljudima dobre volje koji šmrču. A sastanci se završavaju tako da ministar Kuščević prisutne blagoslovi i otpusti uz pozdrav - Hvaljen Isus ili Marija.
PS Ovih mjeseci dosta sam bio usamljen, pričao sam sam sa sobom što jest neuobičajeno, ali morate shvatiti da čovjek mora ponekad komunicirati i sa pametnim sugovornikom.


Post je objavljen 08.10.2018. u 01:28 sati.