Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kap-jedinstvena

Marketing

POZIVNICA I OBAVIJEST



"UZ OTVORENJE IZLOŽBE SLIKA

Izvrsno se nadopunjuju: Adrijana Diklić i Blanka Hrg Pobrić inspiraciju traže i nalaze u trenutku, pogledu i emociji
Dvije svestrane Šibenčanke, Adrijana Diklić i Blanka Hrg Pobrić, izložit će svoje slike u šibenskoj Gradskoj knjižnici sljedećeg utorka. Iako različitih stilova, njihovi se radovi izvrsno nadopunjuju jer i jedna i druga inspiraciju traže i nalaze u trenutku, pogledu i emociji.




Blanka Hrg Pobrić, Šibenčanima poznatija kao https://blog.dnevnik.hr/kap-jedinstvena slikanjem se bavi već 25 godina, a osim prema umjetnosti, gaji još ljubav i prema poeziji pa pjesme već dugo objavljuje na svom blogu. Priprema uskoro i elektroničku knjigu pjesama, a bavi se još kiparstvom, obradom drveta, izradom torbi i različitih sitnica.

- Obnovila sam najmanje 150 starih kantunala, daj mi komad drveta i napravit ću od njega bilo što, a najzanimljivije su mi stvari koje bi drugi bacili - smije se Šibenčanka koja je tečaj slikarstva upisala još 1995. godine.




Od tada je imala već brojne samostalne i grupne izložbe.

- Najzanimljivije mi je stvarati portrete, a pogled lica koje slikam određuje kako će izgledati ostatak slike. Pogled sve govori, a slikam ljude koji su mi karizmatični. Moraju biti po nečemu zanimljivi, bilo da ih poznajem ili ne – ispričala je Blanka uoči izložbe.

Njezin brat Danijel Hrg, poznatiji kao Deni design, velika joj je podrška, a između njih dvoje nema ni zavisti ni kritike, dodaje Blanka

- On mene zove ponos bracin, a ja njega ponos sekin – kaže umjetnica.

Adrijana Diklić aktivno se počela baviti slikarstvom prije tri godine, kada je upisala tečaj u Galeriji Lana Art.




- Puno godina prije toga, roditelji su mi govorili da će mi u potkrovlju kuće napraviti atelje jer sam kao mala jako voljela crtati, ali to potkrovlje pretvorilo se u 'atelje za obitelj' pa tamo žive moja prva dva umjetnička djela koja sam stvorila sa suprugom – smije se Adrijana, inače odgajateljica u dječjem vrtiću.

U životu ima dvije ljubavi, kaže, rad s djecom i slikarstvo.

- Djeca su slobodna duhom i ta njihova sloboda upotpunjuje me u stvaralačkom radu. Razvila sam svoj specifični stil u kojem koristim jarke, intenzivne boje, a slikam pokret i emociju. Lovim trenutak koji želim ovjekovječiti, a inspiracija može biti bilo što što u meni izazove emociju. Glazba, neki trenuci iz prošlosti, nečiji pokret, izraz lica… - priča Adrijana čije radove možete pogledati na njezinoj stranici Adriana art.




Ne krije da je itekako uzbuđena pred svoju prvu izložbu, a najviše zahvaljuje obitelji, prijateljima i poznanicima koji su joj bili podrška i vjetar u leđa, prvo da svoj talent preslika na platno, a onda i da ga pokaže drugima. Njezine radove moguće je kupiti u turističkoj agenciji Kancelarija 2.0. na Starom pazaru.

Izložba će biti otvorena u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u utorak 9. listopada s početkom u 19 sati, a glazbeni gost večeri je DJ Tabula.

Osim njemu koji će začiniti atmosferu, Adrijana i Blanka zahvaljuju još DJ-u Andriji Bakuli koji im je posudio DJ pult, Ireni Baranić koja je napisala predgovor izložbe te Zdenki Bilušić za realizaciju izložbe."


izvor:
https://www.sibenik.in/izlozbe/izvrsno-se-nadopunjuju-adriana-diklic-i-blanka-hrg-pobric-inspiraciju-traze-i-nalaze-u-trenutku-pogledu-i-emociji/98078.html

Post je objavljen 08.10.2018. u 18:25 sati.