Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

'tel'gencija

reka bi ti naš vlaj 'e je momak 'tel'gentan ki solomun', a drugi bi ti reka 'nije knjiga za vojnika'. prvi bi se dičija inteligencijom svoje gore lista a drugi bi bija misni psiholog šta oče reč da oma znaju koliko ko peška. peška se u žargonu odnosi na inteligenciju tj. koliko je neko više ili manje inteligentan. au prenesenom značenju znači da oni šta je pametan ki solomun zna kako se suočit sa životnim izazovima a ovom drugom ni fakultet neće pomoć da i prevlada. ima ti naši izreka na pretek i sve su proizašle iz narodne mudrosti što bi se danas okarakteriziralo kao emocionalna inteligencija.

svi se neki kurac furaju na 'tel'genciju pa rješavaju one testove š'a in kažu kol'ko su pametni pa se onda poslin čude kako su upali u probleme a imaju svršen vakultet i 'tel'gencija in je 140 posto al' in je to sve zakurac ka' nisu svršili malu maturu ki naši vlaji š'a je dobiju rođenjem. to ti ga dođe ki da oni šta je svršija vakultet od računa otvori trgovinu a nezna zbrojit da se sol nabavlja po buri a prodaje po jugu, propas'će momentalno, zakurac mu integrali. il' rečimo ovi švicarci. svi se pojagmili za povoljnim kreditima al' nis' čitali mala slova pa sada sud reka da su bili obaviščeni o uvjetima kredita. dakle, zakurac ti 'tel'gencija ka si lin čitat, sve mahom školovan svit.

daklem, 'tel'gencija nije uvjetovana obrazovanjem nega rođenjem. rečimo to vako, ako si glup rođenjem znaš di ti je granica pa se ne pačaš u ono šta nerazumiš jerbo bi moga najebat, ako se tako glup čovik školuje undak on misli da je svi zajeba jerbo ima potvrdu da nije glup, e al' zakurac mu to ka se nije rodija sa malon maturon, jerbo da je undak bi to imalo neku težinu vako je smo još jedna budala sa papiron za obrisat guzicu onima šta imaju 'tel'genciju.

Post je objavljen 04.10.2018. u 12:50 sati.