Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Troškovi sudjelovanja na foto-radionicama

Povremeno se održavaju fotografske radionice... Događanja na kojima se fotografi i/ili nefotografi imaju priliku okušati u nekoj fotografskoj disciplini koja im je nepoznata ili slabo posznata. Pa tako postoje radinice kamere obscure, radionice ulične fotografije, radionice analogne fotografije itd...

Neke od njih su besplatne, i to uglavnom one koje se održavaju u sklopu raznih javnih događanja (koje uglavnom financiraju kojekakvi sponzori), no neke radionice se plaćaju, kako bi se namirili troškovi predavča, materijala i svega ostaloga što je potrebno za održavanje iste...

Voditi računa da u moguće troškove spadaju:

1. Kotizacija - Kotizacija je iznos koji je potrebno uplatiti da bi se uopće moglo sudjelovati na radionici. Kao što se plaća ulaznica za muzej, kino ili kazalište. Ponekad je u toj cijeni uključena samo cijena radionice, ali ponekad su uključene i druge stvari (npr. ručak, majica, smještaj ili nešto treće...).

2. Putni troškovi - Ako nisu uključeni u kotizaciju, a najčešće nisu, putni trošak su tramvajske, autobusne, avionske karte, karte za brod, ili pak cijena goriva i cestarine, kako bi se došlo od točke A do točke B, odnosno od mjesta stanovanja do mjesta održavanja radionice. I natrag.

3. Troškovi smještaja - Ako nisu uključeni u kotizaciju, a radi se o višednevnoj radionici , te je potrebno prenoćiti u hotelu, hostelu ili gdje već..

4. Ostali troškovi - Svi troškovi koji ne spadaju pod 1., 2.i 3., a tu zna biti sve, od npr. troškova izrade putovnice i vize (ak se radionica održava u stranoj zemlji za koju je potrebna), pa do nabavke odgovarajuće torbe za transport vlastite opreme... isl..

5. Džeparac - Za plaćanje kava, ručka, javnog WC-a, kupnju suvenira itd...

Post je objavljen 02.10.2018. u 18:17 sati.