Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Betmen(ica)

Kad bi mogla birat koji bi stripovski junak bila, ja bi odabrala glavom i bradom Betmena.

Zašto Betmena ? Saću ja to brzinski pojasnit. Za početak, Betmen ima crni kostim - crni plašt, crne čizme, crne špičaste uši; crno je boja u kojoj se najbolje osjećam. Moja ispaćena roditeljica znala je puno puta reć - pa dobro jel ti ne znaš kupit ni kaput, ni čizme, ni majicu a da nije crno ? Ko da te božemeprosti na groblju pronašlo. Daj samo jedan put kupi neku normalnu farbu ( pa ekspoze o zelenoj koja odmara oči i crvenoj koja je boja za cure ). Da mama, naravno mama, pa opet kupim crno.
Drugo, Betmen vozi najbjesniji auto koji sam ikad vidjela. Naravno crni. Pa kud je bijesan, tud paše farba. Već se vidim kak prašim dvjesto na sat po pustinji i prašumi i kojekuda u onoj mrakači od auta, gazeći sve negativce koji nisu u stanju prepoznat Betmobil ( a nisu, jer ga vozi Betmenica; pojma nemaju da sam ja ispod one maske sa ušesima ).
Treće, Betmen ima batlera koji pere i pegla plašteve, košulje, odijela, hlače i posteljinu, postavlja stol, kuva, pere suđe, donosi novine, pravi krevet, lufta sobe, briše prašinu, usisava i jebe mačku mater ( pardon, htjede reć obavlja sve po kući, znači moje je samo da po potrebi obučem na sebe onu skalameriju od kostima, sjednem u auto i otprašim nabubetat najfriškijeg zločinca, pa kad dođem cu hauze batler me presvuče, nahrani i izlufta mi čizme, naravno crne ).
Četvrto, Betmen se tuče ko Brus Li i Krokap i braća Kličko zajedno. Taj kad nekog pljusne izbije mu umnjake iz glave. Znači imala bi sve borilačke vještine pod noktom od malog prsta na lijevoj ruci, i ne bi bilo negativca koji bi mi majci pobjego od šaka. ( Nije da sam nasilna, daleko od toga, al zašto ne isprebijat nekog tamo krepila koji recimo oće naudit nekoj ubogoj djevojci ? Čim mu padne na pamet, eto mene spremljene u duboku crninu i opleti, saćeš majci vidjet kak Betmenica lema, pa ješćeš na slamku godinu dana. )
Peto, Betmen po potrebi i leti. Znači, ak mi se ne da vozit jer je nepristupačan teren, razmandrljam plašt za leteću formaciju i ajmo - nebu pod oblake. Fino na friškom zraku, i još činim dobro čovječanstvu. Jedino bi morala pazit da ne zapnem u brišućem letu za neku zgradu il drvo, al nadam se da Betmen ko i svi šišmiši ima taj ultrazvučni sustav za navigaciju pa da bi prošlo bez problema.

Dakle, kad iznad Brezja osvane crni šišmiš na žutom snopu svjetlosti nemojte se prepast - to ja treniram. Kud ću s Betmobilom još nisam smislila, sve je raskopano usljed zamjene vodovodne mreže. A i batlera moram nabavit, da mi ne zagori jelo dok spašavam svijet.



( e to je taj...al će bit belaja kad se preobučem )

Post je objavljen 01.10.2018. u 20:53 sati.