Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Ex tempore 2018,Grožnjan..

..eto i ove sam godine bio sudionik tradicionalne likovne manifestacije koju pohode mnogi likovnjaci iz okruženja..tu mislim prvenstveno na one iz Istre,Rijeke,Slovenskog primorja..i Trsta i okolice..a bilo je i nekih turista iz Austrije,Njemačke..pa i nekih Engleza..
No,žalosti me činjenica da je bilo primjetno dosta manje prijavljenih radova..jer su neke ulice bile potpuno prazne od radova,naime..nakon prijave kod komisije i fotografiranja svakog djela..umjetnik sam po gradu nalazi poziciju koju želi..tj.zid gdje ce zakaciti svoj rad..ove godine to nije bio problem...


..a ovo je moj rad..

...malo apstrahiranja pod nazivom.."gore dolje po gradu"
..sto asocira na setnju Groznjanom...
Dakako bilo je lijepo suncano vrijeme..(za razliku od lanjske kiše!)..pa je zaista bio grijeh ne obici gradic...a bilo je primjetno dosta posjetitelja...naravno bilo je nezaobilazno proci pored nekoliko standova sa starinama,esto suvenira,par OPGova sa domacim proizvodima..standova sa krofnama..a bogme su bila popunjena i oba restorana..koja jedino uz jednu kafe pizzeriju rade od ugostiteljske ponude..s koje se pruža divan pogled na dolinu rijeke Mirne,Motovun sa motovunskom šumom bogatom tartufima..a ni njih nije falilo..jer se spremila velika manifestacijska tava u kojoj je nekoliko kuhara mjesalo paštu sa ovom delicijom..a koju je naravno masa zacas "obrstila"..potom su lokalni vinari imali degustaciju njihovih proizvoda..netreba ni spomenut da nije ostalo ni kapi..
Uglavnom jedan lijepo proveden dan,koji sam usput iskoristio za obilazak brojnih galerijica..koje dakako jos rade..a meni najdraza "aktivnost " bijase popit kavu i čašu vina uz lulu duhana..i pogled na Učku.. :))

Post je objavljen 01.10.2018. u 05:25 sati.