Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

60 GODINA DVD-a KLOKOČEVAC

KLOKOČEVAC
Piše: Damir Marenić
Foto by Edi

Dobrovoljno vatrogasno društvo Klokočevac proslavio je svoj 60. rođendan 29.rujna.2018.godine. Društvo je osnovano 23. kolovoza 1958. godine na inicijativu Mirka Plašćevića. Da su ozbiljno krenuli u taj projekat govori činjenica kako su se odmah uključili u rad sa DVD Samoborom oko osposobljavanja i uvježbavanja članova. Već sljedeće godine nabavljaju vatrogasne odore i rabljenu vatrogasnu cisternu s vlastitim agregatom. Nakon velikih poteškoća oko pronalaženja mjesta za vatrogasni dom izgradnja je započela 1973. godine . Teškom mukom su prihodovali financijska sredstva pa je izgradnja doma trajala do 1981. godine. Tokom Domovinskog rata dom je korišten za Narodnu zaštitu a pred početak akcije Oluja u njemu je bila smještena Hrvatska vojska.
Image and video hosting by TinyPic
Danas društvo proživljava svoje lijepe trenutke. Na čelu sa predsjednicom Snježanom Bošnjak Barbić, jedinom ženom na čelu nekog DVD-a u VZG-u Samobor danas društvo broji 20 aktivnih članova, 12 članova vatrogasne djece i isto toliko vatrogasne mladeži sa kojima postižu odlične rezultate. Tome se može zahvaliti samo dobrim radom njihovih voditelja te društva koji prati rad i natjecanje mladih. Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec naglasio je da su vatrogasci jedan od najbolje organiziranih sustava u gradu i važna karika u sustavu Civilne zaštite što je gradska uprava prepoznala i već 10 godina neprestano ulaže u njihovo opremanje. Napomenuo je da će sljedeće godine DVD Klokočevac dobiti novo vozilo. Glavni zapovjednik VZG Samobor te zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković pohvalio je rad društva te rezultate i rad sa najmlađima koje Zajednica prati ali isto tako i njihov operativni dio na koje uvijek mogu računati, kao što su bile poplave 2010., 2014. i 2015. te požari na njihovom području.
Image and video hosting by TinyPic
Predsjednik VZG-a Samobor Željko Koščica koji je ovom prilikom bio ujedno i izaslanik HVZ-a te VZ Zagrebačke županije naglasio je da nema društva koji nema svojih padova i uspona i da mu je drago što krivulja kod DVD-a Klokočevac ide stalno prema gore što je pokazatelj dobrog rada samog društva. Zamjenik župana a ujedno i načelnik stožera Civilne zaštite zagrebačke županije Hrvoje Frankić rekao je da kako smo u ratu bili ponosni na naše vojnike a tako trebamo biti ponosni i na vatrogasce koji i u miru i u ratu brinu da bi građani imali miran san. Uslijedila je podjela brojnih priznanja, nagrada i zahvala, koje su primili i oni najmlađi kao i oni koji sebe godinama ugrađuju u ovaj DVD te gosti i prijatelji društva. Od svega posebno ističemo zlatnu medalju Hrvatske vatrogasne zajednice koja je pripala Stjepanu Komeričkom.

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 30.09.2018. u 10:15 sati.