Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZA UZGAJIVAČE GOVEDA DRUŽENJE U UDBINI

PODSJEĆANJE NA OBLJETNICE

Hrvatska poljoprivredna komora obavještava svoje članove a posebno uzgajivače goveda, da Farma Angus u Udbini, mjestu i općini u Ličko-senjskoj županiji, smještena na prometnom pravcu Zagreb - Split, poziva na druženje povodom završetka radova i otvorenje ceste sufinancirane sredstvima iz Fonda za ruralni razvoj, a koje se poklopilo sa 10 godišnjicom početka rada farme.
Druženje će se održati na prostoru oko farme Angus, u petak 28.09.2018. godine s početkom oko 12.30 sati.
Za tu priliku Fama Angus u suradnji sa općinom Udbina organiziraju pečenje juneta na ražnju iz vlastitog uzgoja za sve goste.
Hrvatska poljoprivredna komora želi svima koji dođu u Udbinu lijepi provod.
Za dodatne informacije : g. Mladen Kušeković gsm: 091 6227 250


UDBINA!
Općini Udbina ima oko 1800 stanovnika u 26 naselja koja se nalaze uglavnom na rubovima Krbavskog polja . Osim same Udbine, ostala sela su izložena jakoj depopulaciji i nalaze se na rubu izumiranja.
Udbina je u srednjem vijeku bila utvrđeno središte ,castrum, Krbavske županije. U starije vrijeme nazivana je civitas Corbaviae, Krbavski grad, u kojem je stolovao i krbavski biskup od 1185-1460., nakon čega se zbog turske opasnosti preselio u Modruš. Biskupski je dvor dao podignuti biskup Bonifacije u14. st.. Pod imenom Udbina, područje se prvi put spominje 1493. Podno Udbine bilo je poprište Krbavske bitke 1493. godine
Srednjovjekovni utvrđeni grad, od kojega su očuvani tek ostatci, držali su 1509. krbavski knez Ivan Karlović, a 1527-1689. Turci. Kraj ruševina crkve sv. Marka Groba gdje je svetište s trostranim završetkom, otkriveni su antički nadgrobni spomenici. Ostatci stolne crkve otkriveni su 1829. na brdu Kalvariji. U okolici, kraj Mutilića, stoje ruševine stare crkvice sv. Augustina koji je imao četverokutno svetište i zvonik na preslicu.




Post je objavljen 24.09.2018. u 23:55 sati.