Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

9.KONGRES PILANARA


PILANSKI TRENDOVI I TRŽIŠTE

Hrvatski drvni klaster, sa sjedištem u Kršnjavoga 1 u Zagrebu, u Slavonskom brodu organizira 9. KONGRES PILANARA 25. i 26. rujna u kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić.
Tematski fokus ovogodišnjeg kongresa bit će mobilizacija dodatnih količina sirovine, povlačenje sredstava iz EU fondova te osiguranje konkurentnosti sektora uz pomoć inovacija te tehnoloških dostignuća industrije 4.0.
Predviđen je dinamičan program, koji će sudionike informirati o investicijama, izvorima financiranja, obrazovanju kadrova te brojnim tehnološkim i sirovinskim temama važnim za primarnu preradu drva.
Raspravljat će se i o razvoju pilana, cijenama trupaca u regiji i trendovima u proizvodnji peleta, a brojni inozemni sudionici govorit će o primjerima i stanju u pilanskoj industriji i šumarstvu u drugim europskim zemljama.

U sklopu Kongresa, održat će se i popratne aktivnosti, pa će tako za sve zainteresirane 25.09., dan prije kongresa, biti organizirana studijska posjeta sektorskim tvrtkama u Slavoniji:

FURNIR OTOK – proizvodnja furnira www.furnir-otok.hr
HRVATSKE ŠUME – posjeta Spačvanskoj šumi www.hrsume.hr
UNI VIRIDAS BABINA GREDA – kogeneracija od 9,8 MW
HRAST STRIZIVOJNA – najveća hrvatska proizvodnja parketa i kogeneracija www.strizivojna-hrast.hr




Post je objavljen 24.09.2018. u 23:23 sati.