Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pametancovijek

Marketing

Nogomet

Zdravo svimasretan!

Moj najdraži sport je nogomet. Učim ga igrati od malena. Trenutno treniram u NK Mladost Privlaka u pionirima. Trening nam bude 3 do 4 puta tjedno. Naš trener zove se "Rosko" i vrlo je pozitvan i zabavan.
Jedne od mojih najdražih liga u nogometu su premier liga i La liga, a najdraži klub su Real Madrid. Moji najdraži igrači su Luka Modrić i C.Ronaldo. Luka Modrić igra za Real i nastupa za Hrvatsku reprezentaciju, a C.Ronaldo je ove godine prešao iz Reala za Juventus te nastupa za Portugal.



Nogomet je sport u kojem kojem se dva tima natječu za pobijedu. Jedan tim se sastoji od 11 igrača tj. 10 igrača i 1 golmana. Cilj igre je zabiti što više pogodakau protivnički gol. Postoje različite pozicije igrača kao što su obrana, veza i napad. Utakmica traje 90 minuta ,a jedno poluvrijeme traje 45 minuta. Igra se na travnatom stadionu koji je duljine 100 do 110 metara, širine 64 do 75 metra. Ako napravimo prekršaj možemo dobiti žuti ili crveni karton. Igrači na nogama nose kopačke, štucne i kostobrane. Postoje mnoga pravila koje igrači trebaju poštovati za vrijeme utakmice.



Nadam je ova tema bila zabavna i da ste naučili nešto novo.
Vidimo se u idućem postu! wave






Post je objavljen 18.09.2018. u 19:46 sati.