Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

RIBARSKIM LUKAMA VRSAR I SAVUDRIJA SREDSTVA ZA DOGRADNJU I MODERNIZACIJU


15,7 MILIJUN KUNA IZ EUROPSKOG FONDA ZA RIBARSTVO

Nakon provedenog natječaja iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz mjere I.23., I.24 „Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa“ 13.. rujna 2018. godine uručene su prve Odluke o dodjeli sredstava ukupne vrijednosti 15,7 milijuna kuna za ribarski gat u luci Vrsar i ribarski gat u luci Savudrija. Odluke je ravnatelju Lučke uprave Poreč Željku Čorku i ravnatelju Lučke uprave Umag-Novigrad Sergiju Stojniću uručio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je 13. rujna održana u Puli.
Lučkoj upravi Poreč dodjeljeno je 10,6 milijuna kuna za dogradnju gata koji bi tako bio produljen za 30 metara u smjeru postojećeg gata i nadogradnju 15 metara okomito na postojeći gat. Sredstvima će se postaviti i 6 novih elektroormara kao i 4 nova rasvjetna stupa.

Lučkoj upravi Umag- Novigrad dodjeljeno je 5,1 milijun kuna za izgradnju novog gata u luci Savudrija, postavljanje 24 nova elektroormara, 17 rasvjetnih stupova, uvođenje videonadzora i postavljanje „eko-otoka“ za odvajanje otpada za potrebe ribara. Ulaganja su u stopostotnom iznosu pokrivena sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.
„Iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo korisnicima u Istarskoj županiji do sada je isplaćeno 43,7 milijuna. Ulaganja u ribarsku infrastrukturu važna su koliko i ulaganja u zaštitu ribljeg fonda jer sve ukupno pridonosi ispunjenju strategije održivog ribarstva koju smo zacrtali. Istovremeno vodimo računa o zaštiti bogatstva koje imamo, zadovoljstvu ribara i dostupnosti svježe jadranske ribe našim potrošačima.“ – izjavio je tim povodom potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.





Post je objavljen 14.09.2018. u 05:58 sati.