Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Laže selo lažu ljudi

Apropos dirljivih svjedočanstava koja pojedinci iznose u javnom prostoru glede izjava predsjednice republike.

Znate li di je Ošlje


To vam je selo u Dubrovačkom primorju, blizu Čepikuća, sjećate li se Čepikuća, jednog od onih mitskih mjesta iz domovinskog rata, za koja smo svi čuli a niko nije ima pojma di su.

Mislim da je Brod u boci ima post u kojem je spominja Ošlje i srednjovjekovnu crkvicu u njemu



Sad se vi pitate zašto ja vas taren sa tim Ošljem, ima jedna priča vezana za Ošlje, koje sam se sjetio usljed tvrdnji kako se u Jugoslaviji moglo slobodno biti Hrvatom, isprovociranih nekakvim intervjuom koji je dala Kolinda.



Kakve veze ima Ošlje sa svim tim, priča ide ovako, 1983 diljem Hrvatske se navijalo za nogometni klub Croatia iz Ošlja, nismo mogli nabavit dovoljno zastavica tog nogometnog kluba, koje su bile dragocjenost tih dana, a koje su izgledale ovako



Nogometni klub je osnovan 26. Ožujka 1983, a zabranjen 02. Listopada 1985. Uz obrazloženje da simboli kluba vrijeđaju nacionalne osjećaje građana.

Tih dana nakon zabrane je milicija zaustavljala sve živo po cesti i oduzimala zastavice, ili čak i privodila one koji su ih imali.

Klub je osnovao Pero Beatović, koji je u više navrata robijao zbog toga i koji je na smrt premlaćen 1990 godine, a da nikada nije utvrđeno ko ga je ubio.

Dakle točno je da se u Jugoslaviji moglo biti Hrvat, ali samo ako se šutilo o tome; do devedesete me niko nikad nije nazvao Hrvatom, u Jugoslaviji su živili Srbi, Bosanci, Cnogorci, Slovenci, Makedonci, a mi smo bili Dalmatinci, Slavonci, Zagorci, Ličani, Primorci i tako dalje, nikad Hrvati.

Sloboda je bila tolika da su mi dobronamjerni šutljivi Hrvati kad sam starijem sinu dao ime Hrvoje, govorili da zašto obilježavam dijete za cjeli život. A ja sam bio tako lep i mlad



I nesmotren, pa sam obilježio vlastito dijete, a ovi dobronamjerni šutljivi Hrvati su kasnije postali veliki Hrvati, a sada govore kako je onda bilo bolje, samo si triba šutit, upisat se u partiju, bit govno od čovika, i sve je bilo super.

E takvi kojima niko nije branio da budu Hrvati, takvi su mene i meni slične prijavljivali, zbog takvih mi je na svadbu došla milicija, takvi su zvali tu istu miliciju koja mi je došla kad sam krstio sina, ti dobronamjerni šutljivi, koji su slobodno mogli bit Hrvati ali eto nisu.

Jebate koji ste vi govnari, lako vam se sad kurčit kad se neko drugi izborio za slobodu da možete srat po internetu, di ste bili kad je tribalo nešto reć o nikad prežaljenom šepavom masovnom ubojici, šutili ste ko pizde, jer ste znali da bilo šta proserete da vas sunce ne bi vidilo, govna ste bili, govna ste i ostali.

Pusa


Post je objavljen 13.09.2018. u 07:43 sati.