Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Modna onesviještenost

Išla ja malo kopat da vidim modne novitete za nadolazeću jesen, da vidim oću bit skroz demode sa starim jaknama i cipelama. Ono, da se pripremim na trošak ak je to šta imam baš skroz apšisalo.

Kad će meni izletit kolekcija brenda "D&G". Navodno jesenska. Ima tu svašta, najviše šarenih krpa, pa mrežastih soknica u sandalama...ne znam samo kak da preživim izać iz kuće na mraz u mrežastim soknicama i sandalama, jebote ? Jel to kreirano samo za one šta ne izlaze iz kuće il šta ?
Osobno me ova dotukla. Znači šta vam treba ? Crni kak bi se to nazvalo, nije grudnjak, nije top; ajde bezimeni crni odjevni predmet koji pokriva strateško mjesto zvano poprsje. Pa vam treba na to crno hrpa željeza u vidu nakita, ono...lančići, lančuge, svaštanešta al da je željezno, pa kad izađete u jedanajstom mjesecu u sedam sati ujutro van pa kad se to željezo oladi i počne vas ladit...ne gine vam upala svega šta imate u abdomenu. Usput, trbuh je gol; viri nešta crno van, sad jesu to gaće, podgaće il nadgaće - pojma nemam, vidim samo da viri. E na to crno ( gornji dio, za koji ne znam jel grudnjak ) ide, rekli bi mi seljaci koji se ne razumijemo u visoku modu, gornji dio trenirke. Na crno ( donji dio, za koji ne znam jesu gaće, podgaće il nadgaće ) ide donji dio trenirke. Boja - ne naglocrvena jer ima bijele štrafte na rukavima i crne štrafte na nogavicama sa strane plus bijele štrafte na donjem dijelu nogavica. Sve je to naravno raskopčano, kome je još ladno u jedanajstom mjesecu, svašta.
E na nogama je nešta čemu isto ne znam ime; priglavci, nazuvci, šunjalice...izgleda isto ko da je metalno, božemeprosti, sa hrpom nekakvog ukrasnog kamenja, i kolko mogu vidjet kroz taj hevi metal isto su na nogicama mrežaste soknice.
Pa na to sve na gornji dio ide nagloturbojakošarena jakna, s kojekakvim našivenim slijama, sa zlatnim pasicama na rukavima. I bijela torba, da kakva druga može pasat na sve nabrojano.

I sad ja vas imam pitat par stvari. Naime, kud da to obučem? Kad idem u šupu po drva il za po kući, sam skinem jaknu da ne zapalim te zlatne pasice kad otvorim kamin ? Pa ja da takva izađem ranom zorom van kamenci bi mi proradili još dok otvaram vrata, dok dođem do plota već mogu hitnu zvat. Kak se sagnut s tim pustim željezom oko vrata a ne prevrnut se? Znači nema sagibanja ni pod razno. Kak u tim šunjalicama hodat po kiši; dođeš na poso rđavih nogu, pa to moraš imat i WD 40 za sozuvanje.

Uglavnom, ja ću odustat od ovoga. Blažene moje pernate jakne i kaputi i marte i visoke čizme. Zakopčam se do nosa i hodam bez bojazni da će mi pootpadat svi rezervni dijelovi dok dođem u toplo. Riskiram da ne budem viđena, al ću ostat živa.



Post je objavljen 11.09.2018. u 17:54 sati.